5 entry daha
  • başlamasına kısa bir süre kala, son beş yıldaki performansları hatırlayalım. -bu yazıda kadınlar turnuvaları var, erkekleri de yarın yazmayı planlıyorum-

    öncelikle yıl yıl bakalım, sonra oyuncu bazında...

    2018: angelique kerber in analık izninden dönen serena'yı yenmesi ve şampiyon olmasıyla bitti... bu turnuvada ilk 10 seribaşından hiçbiri çeyrek final yapamadılar. ostapenko ve görges yarı final oynadılar.

    2017: garbine muguruza nın finalde venus'ü yenmesiyle bitti... rybarikova ve evsahibi ülkeyi temsil eden konta yarı finalist oldular. konta'nın '19 toprak kort sezonunda yükselen formu bu yıl için de umut verici.

    2016: serena williams ın finalde kerber'i yenmesiyle bitti... serena'nın tarafında oldukça zayıf isimler gelirken, kerber tarafında venus ve halep geldiler, izlemesi keyifli maçlardı.

    2015: serena williams ın finalde muguruza'yı yenmesiyle sona erdi... serena yarı finalde sharapova'yı yenmişti.

    2014: petra kvitova nın finalde bouchard'ı yenmesiyle sona erdi... bu yenilgiden sonra bouchard kendine gelemedi. kvitova adına harika bir turnuva idi.

    oyunculardan bahsedecek olursak, görüldüğü üzere son yıllarda hep aynı isimler var, serena, muguruza, kerber... kvitova 2014'ten sonra hiç çeyrek finale bile çıkamadı, pliskova çim kortta başarılı olması beklenebilecek bir isim ama bu turnuvada tutmadı. yine osaka'nın da burada başarısı yok.
158 entry daha
hesabın var mı? giriş yap