3 entry daha
  • omlet manasına gelen "kaygana"dan türediğini sandığım yumurtalı tatlı.
    krem karamel'in yekpare olarak geniş bir kapta pişirildiğini düşünün, öyle birşey.

    malzemeler: 6 yumurta, yarım kilo süt, bir su bardağı toz şeker, yarım limon veya portakalın suyu, azıcık kabuğunun rendesi, vanilya. yumurtadan hoşlanmayanlar 4 yumurta da kullanabilir. tercihe göre toz tarçın da eklenebilir. (yumurta kokusunu hafifletmesi açısından tavsiye edebiliriz)

    evvela fırının ayar düğmesini 200 dereceye getirip ısıtmaya başlayın.
    sonra bir kabı (fırına dayanıklı herhangi bir kap - cam tercih edilir ama teflon da olur) margarinle yağlayın, bir kenara koyun.

    çırpma kabında yumurta ve şekeri önce yavaş hızda, sonra son gaz çırpın. mikser varsa iyi olur ama yoksa telle de olur. karışımın rengi beyaza çalmaya başlayıp kabarınca vanilyayla tarçını ekleyin. sonra yarım kilo sütü yavaş yavaş ekleyip bir yandan çırpmaya devam edin. iyice karışınca yağladığınız kaba dökün. sulu bir karışımdır, korkmayın. yumurta pişince tutar.
    ısıtılmış fırına verin. fırınınızın kuvvetine göre pişme süresi değişse de, ortalama 15-20 dakikada pişer. fazla pişirmeyin, omlet gibi olmasın... ortasına bıçak ucu batırarak kıvamına bakın. hafif sulu gibiyse de fırından alın çünkü kendi sıcağında pişmeye devam edecek nasıl olsa.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap