1 entry daha
  • bugun super kanal adli dunya kotusu bir isme ve nitelige sahip oldugunu du$undugum kanalda tesadufen takildigim ve inanamayarak ister istemez sonuna kadar izleme zorunlulugu hissettigim 1982 yapimi uzun metrajli cizgi film* . once dallama cocuk cizgi filmi saniyorsunuz, sonra izlerken giderek kapiliyor gidiyorsunuz . amerikan deseniz cizimler bati tarzi* degil . diyaloglar zaten oyle boyle degil, her biri ayri bir guzellik, ayri bir dunya* . ne i$ fransiz orijinli falan mi derken bir goruyorsunuz $arkilar ingilizce . merakiniz iyice artiyor . sonra film bitiyor bir de ne goruyoruz: producing'dir, senaryodur $udur budur amerikalilar ve ingilizler yapmi$ ama animasyonlar tamamen japon babalara ait . senaryonun asil olayi da $oyle: peter beagle'in the last unicorn adli hikayesinden uyarlama . bu uyarlamayi da beagle'in kendisi yapmi$ . hatta bu beagle, ayni zamanda lord of the rings'in eski animasyonunun da senaryosundan sorumlu ki$iymi$ . tarz bana yakin gelmi$ti zaten* .

    cizgi filmin ba$ka bir guzelligi ise, karakterleri seslendirenler . bunlar arasinda mia farrow, jeff bridges, angela lansbury ve christopher lee var . cok iyi be .

    "super" kanal bir daha yayinlar mi bunu bilmiyorum ama cizgi film olayina yakinlik duyanlarin kesinlikle bir $ekilde izlemesi gerektigini du$unuyorum . genel olarak goruntu kalitesi iyi degil, ses ve muzik kalitesi de iyi degil hatta ama soundtrack cok iyi . o kadar ses kalitesizliginde bile ne kadar guzel oldugunu anlayabiliyorsunuz . enstrumantal versiyonunu da kesinlikle indirmelisiniz eger begenirseniz .

    *

    "walk ahead of me and i may not follow. walk behind me and i may not lead. walk beside me, like a friend"
    - the unicorn -

    *
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap