2 entry daha
  • melih cevdet anday ın kaleminden, sönmez atasoy rejisiyle istanbul devlet tiyatrosunda 14 şubat 2006 da yapılacak premiere* ile sahnelenmeye başlanacak, tarih denen olguyu tiyatro sahnesinde, ironik bir dille sorgulayan oyun.
    "tarih nedir? tarihçilerin belgeler sürerek oynadıkları bir oyun mu? tarih oyununun kahramanları insanlığın gerçek serüveni karşısında, ne kadar kahramandırlar. söz konusu büyük julius sezar olsa da, ne kadar doğrudur tarihin yargıları." şeklinde bir tanıtım metnine sahip oyunun kadro ise hayli geniş; adnan biricikhatice aslan – okday korunan – fikret urucu – hakan meriçliler. ayrıca; dekor: ethem özbora; kostüm: serpil tezcan; işık: enver başar; dans düzeni: alev meral tokgöz.

    kostümleri ile 2006 lions tiyatro ödüllerinde serpil tezcan'ın kostüm tasarımı ödüle layık bulundu.
    ikibin yıl sonrasının tarihini yazamıyorsanız, ikibin yıl öncesini nasıl yazabiliyorsunuz? tarihi dayandırdığınız belgelerin doğruluğundan emin olmanız için tutarlılık yeterli mi, şeklinde sorgulamalarla ilerleyen, iyi bir oyunculukla tatlanan sezonun yeni oyunlarından.
    izlerken, muhakkak güçlü bir ilk çağ bilgim olsa oyuna daha iyi adapte olabilirdim diye düşündüm. çünkü hakikaten bildiğiniz kadarını anlayıp anlamlandırabiliyorsunuz.

    --- spoiler ---

    caesar: "calpurnia'ya roma yanlışmış, dedim, anlamadı."

    --- spoiler ---
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap