7 entry daha
  • tarantino filmi gormek icin gittiginiz takdirde hayalkirikligina ugrama ihtimaliniz olan film.. tarantino'nun sadece amerika'da gosterim haklarini aldigi, buna ragmen "tarantino gururla sunar" reklamiyla vizyona giren cekik filmi "hero" bile daha tarantinovariydi.. tamam bu filmde de yonetmen degil, ama tarantino'nun bas yapimci oldugu bir filmde daha cok tarantino tarzi gormek isterdim.. olmadi.. zorlayarak iki tane filan cikarttim, onlar da cok ufak tefek ayrintilar (spoiler olmasin diye fazla ayrinti vermiyorum ama kill bill'in ilkine yapilan iki gonderme var sanki.. biri uma bacimin hastabakici buck'in topugunu cizdigi sahne, digeri ise yine uma bacim komadayken kendisini zehirlemeye gelen tek gozlu bacimin neseli bir sekilde islik calma sahnesi.. aynilari bu filmde mevcut, o kadar soyluyorum).. bir de bariz bir sekilde pulp fiction anilmis, sadece ezekiel 25 17'nin bir kismini slovakca duymak bile gulumsetiyor insani..

    fragmanlarinda daha cok siddet ve vahset vardi sanki, fragmana filmde olmayan sahne eklemisler gibi geldi bana nedense (hatta sadece afisi bile filmin kendisinden daha urkunc).. bu gavurlarin "gore" tabir ettigi vahset goruntulerini toplasan 1 dakika etmez.. yalanmis o fragmanda yapilan "bakin son kez uyariyoruz, kalbine ve midesine guvenmeyen gelmesin" cagrilari..

    kan gorunce bayilan veya baskasina igne yapilirken dahi bakamayan biriyseniz gitmeyin tabi, o bir iki sahne bile kendinizi salonun disinda bulduruverir.. "vahset gormek istiyorum, kana susadim" diyorsaniz da gitmeyin, bu sefer beklediginizi bulamadiginiz icin salonun disina atarsiniz kendinizi.. cikin sokaga, hazir bayram vaktiyken daha cok kan daha cok vahset gorursunuz.. senaryo icin de gitmeyin, pek orijinalligi yok.. hatta benzer senaryolu bir jean claude van damme filmi bile var, ismini verirsem spoiler olur diye vermiyorum..

    ozetle: "vahset ana temali tarantino" filmi diye gittim, ama ne vahset vardi ne tarantino.. ne dialoglar, ne muzikler, ne de oyuncu secimi tarantino'yu andirmiyordu (yakin plan ayak sahnesi yok bir kere).. kismet diyor, onumuzdeki maclara bakiyoruz..
199 entry daha
hesabın var mı? giriş yap