1 entry daha
  • bu harika filmdeki kriket meraklısı charters ve caldicott beylerin -imdb basil radford ve naunton wayne tarafından canlandırıldıklarını söylemektedir- katkısı da pek bir eğlencelidir. kaçırmak istemedikleri manchester'daki test match uğruna susmayı yeğlemeleri, oyun sonucunu öğrenmek için gösterdikleri çabalar hem takdire şayandır, hem de fanatizmin ingiliz beyefendilerinde sapına kadar -ne demekse- bulunduğunu henüz 1938'de gözler önüne serer.
    hitchcock bey ise filmlerindeki geleneksel ortaya çıkıp kaybolma sahnesini bu kez oldukça sona bırakmıştır. bu durum yönetmeni purosuyla görme zevkini kaçırmamayı ilke edinmiş takıntılı izleyicide* huzur barındırmaz, en son sahnelere kadar tetikte izlemek gerekir ki keyif perspektifinden ele alınınca fevkalade sakıncalıdır.
    konuya nesnel yaklaşarak alfred hitchcock'un en sevdiğim ilk zaman filmi olduğunu da eklemek isterim; ve hatta ekledim.
    1979 yılında filmin elliott gould ve cybill shepherd'ın rol aldığı ikinci çevrimi yapılmış, otoritelerce hiç beğenilmemiştir. fakat bu satırların yazarı ikinci filmi izlemediği için yorum yapma hakkını kendisinde bulamamaktadır.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap