10 entry daha
  • rock and roll müzik hakkında az çok bilgi sahibi olan herkesin the day the music died mevzusundan haberi vardır, elvis presley'nin askerde olduğu 50'lerin son nefesindeki bu dönemde, onun başlattığı müzikal devrimin ilk öğrencilerinin hazin sonunun hikayesidir bu. elvis, bu umut dolu gençlerin ölüm haberini, almanya'da 3. zırhlı birliğinde tank çavuşu olarak görev yaptığı sırada aldı. olayın üzerinden 2 gün geçmişti. zira arada koca bir atlantik okyanusu vardı, elvis'in cenazeye yolladığı gitar şeklindeki çelenk şu fotoğrafta görülebilir.

    bu olay hakkında az bilinen bir hikaye ise bu gençlerin yakın arkadaşlarından italyan asıllı amerikan doo-wop efsanesi, rock 'n' roll hall of famer dion dimucci'nin başından geçmiştir. buddy holly, o dönem, ritchie, dion, bob montgomery ya da big bopper gibi akranlarına nazaran daha ünlü olduğu için onunla konser turnesine çıkacak olanlar arasında bir yazı tura yarışması olur. big bopper ve dion bu yarışmayı kazanan iki kişi olurlar. daha sonra uçak biletinin fiyatını öğrenir dion. 36 dolar. dion, bu paranın o günlerde ailesinin 1 aylık kira gideri olması yüzünden buddy ile birlikte konsere gidemediğini ve kendi sırasını 17 yaşındaki ritchie'ye verdiğini söyler. uçağa buddy, ritchie ve big bopper biner. hikayenin devamı ise bildiğimiz gibi.. dion dimucci büyük ihtimalle o yazı tura yarışmasının yapıldığı odada olanlardan bugün hayatta olan tek kişi. ve şöyle diyor kendisi:

    ''and, unlike everyone else in the room for that coin toss, i lived to tell about it. my friends touched me deeply on many levels, till this day i still miss them.''
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap