• atıf yılmaz beyin yine tarzını şaşırdığı bir dönem ürünüdür ölü bir deniz filmi..

    erhan bener'in aynı adlı romanından uyarlanıp, başrollerine de türkan şoray ile rutkay aziz münasip görülmüş filmde, meşhur "türkan şoray kanunları"ndan eser de yoktur hani..

    zaten dili kah fantastik, kah gerçeküstücü, gerek öyle, gerek böyle olan filmde türkan hanım da iki fışırdamanın anlaşılmayacağını düşünmüştür ihtimal.. nitekim filmin bazı bölümleri siyah-beyaz, bazıları renklidir; tabii sebebi de vardır senaryoya göre: efendim, orta yaş bunalımından mustarip öğretmen adnan'a dünya dar gelmektedir; inzivaya çekileyim, yaşamımı değiştireyim gibi hercai mevzuulara takmıştır.. e yapar da keza, adanın birine serer postu böylece; -burada atıf bey pek değişik sahne düzenlemeleri yapmıştır doğrusu: misal, arazinin ortasına özerk bir kapı koymuştur, yine çardakvari bir düzeneğe de cumba takmıştır vs..

    lakin sonra adnan bey, depresyondaki bankacı yüksel hanıma rastlar bir yol, kaderdir karışılmaz; ve gemi gider.. bu ada ve aşk sahneleri doyasıya renklidir.. son sahne ise siyah-beyazdır, aman da ne mesajdır yani.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap