1 entry daha
  • 1922 sonbaharında, oyun yazarı andré obey'in önerisiyle, charles delac ve marcel vandal, “ la souriante madam beudet ” isimli başarılı tiyatro oyununa dayanan bir filmi yönetme projesini dulac'a teklif etmişti. bu film dulac’ın kariyerinde önemli bir dönüm noktasıdır. obey, gönderdiği mektuplardan birinde vandal’a şöyle der: “ sinema en çok ilgimi çeken sanat. bütün fransız tiyatrosunu küçük bir projeksiyon odasına değişirim. müsade ederseniz yapım aşamasına dahil olmak isterim. filmin yönetmeninin bayan dulac olmasını isterim. ”

    film, baskıcı evliliğinden kaçmayı amaçlayan, entelektüel, merak uyandırıcı genç bir kadın olan madeleine beudet'in (germaine dermoz) hikayesini anlatıyor. hayatının erken dönemlerinde kırsal kesime karşı içinde bir nefret biriktiren dulac, bunu filmde seyirciye hissettiriyor. çoğu eleştirmen yönetmenin bu gerçekçilik yaklaşımını başarılı buldu.

    dulac daha önce “ la cigarette ”, “ la belle dame ” ve “ la mort du ” gibi eski filmlerinde özel bir sinematik yaklaşım geliştirmeye başlamıştı. ancak la souriante madam beudet 'te sinemaya olan özgün yaklaşımı daha belirgindir.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap