2 entry daha
  • mete han’ın oğlu lao-shang’un 174-161 tarihleri arasında bir dizi saldırısına maruz kalmışlardır.lao-shang eliyle kralları katledilmiş ve kafasından içki kasesi yapılmıştır.bu saldırılardan önce tanrı dağları çevresinde ikamet eden yüeciler,lao-shang tarafından ezildikten sonra fergana’nın batısına baktriya’ya kadar sürülmüşlerdir.

    tam karakteristik özelliklerini tanımlar mı bilmiyoruz ancak çinlilerce yeşil gözlü ve kızıl saçlı barbarlar olarak nitelendirilmişlerdir.batı kaynaklarında iranı bir kavim olan toharların en eski atası olarak kabul edilir.

    resmi dillerinin grekçe ve sanskritçe,gündelik hayat dilinin irani bir dil olması muhtemel gözükmektedir.ancak çeşitli batılı kaynaklarda dillerinin saka dilinin bir lehçesi olduğu da yazılmıştır.

    bazı kaynaklar onlu sistemin ilk yüeciler’in yüz bin kişilik ordusunda kullanıldığını zikretmektedir.* *hunlar ile aralarında kıyasıya bir rekabet vardı ve çin kaynakları ‘’kadim zamanlarda yüeciler kudretliydi ve hunları hor görürlerdi’’ diye kayıt düşmüşlerdir.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap