458 entry daha
  • önümüzdeki sezon için kağıt üstünde çok önemli bir play-off, sonraki yıllar için de şampiyon adayı haline gelen takımım. 2 süperstar adayı (doncic, porzingis) , 1 yıldız seviyesine yakın isim (tim hardaway jr) , 1 maksimum kontrat boşluğu ve 21 m $ trade exception var elimizde. bunun dışında jj barea, jalen brunson, maxi kleber, dorian finney-smith ve dwight powell gibi isimleri küçük ama bench katkısı yüksek, enerjik 5 isimle enteresan bir çekirdeğe de hali hazırda sahibiz. (yakından takip etmeyenler bilmiyor olabilir ama barea sakatlanana kadar ligin bench katkısı en yüksek takımı dallas'tı.) bana göre bu oyuncularla moneyball yaklaşımının kusursuz bir örneğini inşa etti rick carlisle. gelecek sezon için en kritik hususlardan biri barea'nın bu yaştan sonra çapraz bağ sakatlığından nasıl döneceği. çünkü barea önderliğindeki bir back-up 5 takıma çok önemli bir etki yapıyordu ki barea sakatlığı sonrası dallas zaten hızla yarıştan uzaklaştı.

    mevcut isimlerin önümüzdeki sezonki durumlarına bakacak olursak; dwight powell'ın zaten 10 m $'lık bir oyuncu opsiyonu var ve bunu kullanmama ihtimali zaten yok. nba standartlarında bu kontratın adamı olmasa bile dallas kadrosu ve carlisle'ın sistemi içinde kontratının hakkını veren bir isim. dorian finney-smith ve maxi kleber ise powell'a benzer şekilde rick carlisle etkisiyle takıma isimlerinin büyüklüğünden daha fazla katkı sağlayan (özellikle savunmada) ve yazın sözleşmesi biten 2 isim. ikisinin de yeni kontrat alarak takımda kalmalarını beklemekle birlikte bunun elzem olduğunu düşünüyorum. jalen brunson ise 2018 draftının dallas adına steal'i. villanova gibi 2016 ve 2018 ncaa şampiyonu olan takımın oyun kurucusu olarak nba'ye hazır geldi. draftta 2. tura düşmesinin tek sebebi ise freshman olarak değil de junior olarak drafta girmesiydi. bu sezon ilk 5 başladığı maçlarda da gerekli ışığı verdi. barea gibi belli kusurları da olan tam bir moneyball oyuncusu.

    tim hardaway jr, porzingis takasıyla geldiği için çok fazla konuşulmayıp, overpriced bir kontrata sahip olsa da benim beğendiğim bir skorerdir. özellikle yazın yapılacak takviyelere göre kendisinin starter'dan çok elit bir sixth man adayı olabileceğini düşünüyorum.

    trey burke ise lige önemli bir potansiyelle giren ancak son zamanlarda biraz çıkışa geçen önemli bir yetenek. kalan 28 maçta 25-30 dakika civarı süre alarak sezonu bitirecektir. performansına bağlı olarak kendisinin yeni sözleşme alabileceğini ve iyimser bir şekilde barea'nın alternatifi olarak benchten gelen takımın oyun kurucusu olması gibi bir ihtimalin düşük olmadığını düşünüyorum.

    aslında kısa vadede en büyük sorunun courtney lee'nin kontratı olabileceği düşünülüyordu ama nba tarihinin en büyük trade exception'una sahip olarak önümüzdeki sezon sadece courtney lee'nin biten kontratıyla bile 25-30 m civarı kontratı olan ve yeniden yapılanan takımların kurtulmak istediği yıldız bir ismi takıma katma şansına sahibiz.

    şimdilik kadro kağıt üstünde şu şekilde;

    luka doncic
    tim hardaway jr
    dorian finney-smith (fa)
    kristaps porzingis
    maxi kleber (fa)

    trey burke (fa)
    jalen brunson
    courtney lee
    justin jackson
    dwight powell

    jj barea (fa)
    dirk nowitzki (fa)
    devin harris (fa)

    bu yaz free agent pazarındaki büyük isimlerin takıma gelmeyeceğini düşünürsek dallas'ın gitmesi gerekenler daha çok doncic ve porzingis'e tamamlayıcı olabilecek ve takımlarının istedikleri yeni kontratı veremeyeceği isimler olacaktır. özellikle bu oyuncuların combo guard, three and d veya pivot olması muhtemel. bu açıdan düşünürsek aklıma gelen isimler;

    malcolm brogdon(rfa)
    khris middleton(fa)
    nikola vucevic(fa)
    bojan bogdanovic(fa)
    goran dragic (fa)(player option)

    vucevic en çok ismi geçen kişi ancak brogdon, doncic'in yanına cuk oturacak oyuncu profili. açıkçası milwaukee bu yaz bledsoe, middleton ve brogdon'dan hangilerini takımda tutabilecek bilmiyorum ama brogdon rfa olduğu için gelen teklifleri match etmeleri muhtemel.

    21 m $ değerindeki trade exception sayesinde gelebilecek isimlere bakarsak goran dragic oyuncu opsiyonunu kullanacağını da varsayarsak ben buradayım diye bağırıyor. sağlığı ve yaşı sıkıntı olsa da hem kontrat durumu hem de doncic ile eurobasket 2017'i kazandıran uyumu ortada. bu sebeple free agent pazarından nikola vucevic hamlesi ve yeniden yapılanması gereken miami'den de combo guard olarak goran dragic hamlesi akla çok yatkın geliyor. avrupa karması gibi oldu biraz. bakalım yazın neler olacak.
264 entry daha
hesabın var mı? giriş yap