38 entry daha
  • gittiğim en iyi oyunlardan birisiydi, bu kesin. türkiye şartlarına göre güzel bir para verip gittiğiniz bir temsilin bu kadar çalışılmış, sahnesiyle kurgusuyla diyaloglarıyla her bir kenar köşesine özenilmiş olduğunu görmek, bu ülkede hala sanatın ciddiye alınıp bu kadar kafa yorulan bir oyun izlemek başlı başına bir keyif her şeyden önce. berkun oya çok iyi bir iş çıkarmış.

    oyunun sahne tasarımını az çok okuyanlar için; ben ilk perdede okan yalabık ve sorgu odası kısmındaydım. çoğu yerde yapılan eleştiriye ben de katılıyorum açıkçası, iki sahne arası denge çok iyi değil. bir taraf çok durgun ve dram ağırlıklı gidiyorken diğer taraf öner erkan'ın olağanüstü performansıyla yarılıyor ve durgun sahneyi izlerken diğer taraftan gelen kahkahalar dikkat dağıtıp bir şey kaçırıyormuşuz hissi veriyor. bunun dışında her karakter (defne kayalar hariç, onun oyunda baskın bir etkisi yok) ayrı ayrı işlenmiş hikayelendirilmiş, 2 saatin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz.

    öner erkan'ın performansı ise ayrı bir vurgu gerektiriyor. karşısında şapka çıkarıyor, reverans yapıyor ve en derin hürmetlerimi sunuyorum. büyüksün.

    edit: whatsapp yazışmalarındaki 'ikimizede' kısmına katılıyorum. oyunun kalitesine yakışmıyor. 'ikimize de' o.
284 entry daha
hesabın var mı? giriş yap