19 entry daha
  • dizaynı karmaşık ama çok eğlenceli bir otobiyografi kitabı. basım, kağıt ve fotoğraflar oldukça kaliteli. ağır, göz yormuyor. eğer bu kitap el yazısı ve böyle bir kolaj çalışması düzeninde basılmasaydı çok da ilgimi çekmezdi diye düşünüyorum. iki günde çok rahat okunabileceken ben iki aya kadar yaydım. dinleye dinleye vakitlice ilerledim.

    günlük tarzında, yazım hatası bol, yer yer karalamalar ve hatta okunamayan kısımlar var. ancak mazhar'ın üslubu ne kadar samimi olmaya çalışsa da belki o meşhur egodan, belki de tarzından dolayı baya soğuk. kafam okurken nasıl anlatmışa değil ne anlatmışa yönelebildi, içindeki resimleriyle gayet uyumlu, hoş olmuş.

    şarkılar nasıl yazıldı, nerede hangi anı vardı, sözlerde ne değişti, şiir şarkı bir şeyler çiziktirilirken kiminleydi, kimle besteledi çaldı ve söyledi... hepsini azar azar tadında yazmış bize sunmuş. okurken bir hayransanız; sayfadaki şarkıyı görür görmez söylemeye, gün içinde dilinize dolamaya başlıyorsunuz. mazhar'ın anılarının dışında o şarkıya ne anlamı yüklediğinizi defalarca defalarca hatırlıyorsunuz. aile, sevgili, aşk, tatil. bir de mazhar'ın başlangıçtan beri bırakmadığı dini-mistik melodi söz örgüsü gözler önüne seriliyor.

    yaşayan kitaplardan olmuş, arada rastgele bir sayfa açılıp okunabilir, şarkılar sözleriyle daha en baştan dinlenebilir. cd ise benim için sürpriz oldu. var olduğunu tabii daha önceden bilsem de akustik kayıtlarını harika duygularla dinleyeceğimi hiç hesaba katmamıştım. yakın bir arkadaşımın sabah akşam dinlemek istiyorum dediği kadar varmış. sonlara doğru karşımıza çıkan "meraklısına" kısmına da bayıldım. internette orada burada bulabiliriz belki ama birinci elden notalara sahip olmak gibisi yok.

    ego demişsiniz, evet var. şahsen ben mazhar olsam dostlar, benim daha çok egom olurdu. doğruya doğru, yaşamış görmüş yazmış bestelemiş. yiiine de kimseyi küçük görmemek lazım, takım halinde çalışıldıysa vefa borcumuz elbet bulunur. eli değen, emeği geçen herkesin bu şarkılar üzerine ego yerleştirme hakkı vardır. bireysel albümleriyse**çok daha irdelenmeyi hak ediyor.

    grubu bu başlığın altında değerlendirmek doğru olmaz. yine de ekleyeyim, haklı olduğumu bu biyografiyi bitirdikten sonra netleştirebildim çünkü.

    benim bir sözüm vardır, dinledikçe hayran oldukça söylerim:

    keşke mfö olsam.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap