6 entry daha
  • çok içli, güzel film. ziyadesiyle beğendim. rodeo yaparak yaşayan genç bir adamın, rodeo yaparken yaşadığı ciddi bir kazadan sonra; ailesiyle, arkadaşlarıyla, kısaca çevresiyle en çok da kendisiyle olan yaşadıklarını gerçekçi bir dilde anlatan film.

    --- spoiler ---

    öncelikle hayat bu be kardeşim brady, üzülme, govboylar da ağlar!

    filmin çekildiği yerleri hayranlıkla izliyorsunuz. hele at bindikleri, yüzünüzde rüzgarı hissettirdikleri o anlar müthiş. başroldeki arkadaş ne kadar başarılı at biniyor, ne de güzel anlıyor atların dilinde diyordum ki, üstlerde de yazmışlar, meğer kendisini oynuyormuş. baya belgesel tadındaymış meğer. her şey zaten o kadar gerçek geliyordu ki, izlerken "vay anasını" diyordum. buna rağmen oyunculuklar da muazzam.

    brady kardeşimizin düştüğü hali çok iyi, hislenerek içlerimizde hissettik. yaralanmış atların vurulması misali "ben de pek bi işe yaramıyorum, insan olmasam beni de vururdular" demesi falan, özellikle de zihinsel olarak biraz sıkıntıları olan, çok sevdiği kız kardeşiyle böyle hisli şeyleri konuşması oldukça etkiliyor. bütün hayatı at binmek olmuş adamın. çok da seviyor. lakin beyni, sağ eli buna izin vermeyince düştüğü hal, çaresizliği, mahsun mahsun uzun arazileri izlemesi, "takma be oğlum" diye brady'nin omzuna dokunma hissi yaratıyor. sana tabii kolay takma demek ama herif için çok zor işte besbelli.

    can arkadaşı lane ile olan muhabbet de ayrı keder. zamanının en hızlısı, en iyisi lane de kaza geçirmiş. o'nun sonu daha fena olmuş. el ayak tutmuyor, konuşma yok, hiçbir şey yok neredeyse, çok zor bir hayat. brady lakin onu hep ziyaret ediyor. eski rodeo videolarını izletiyor. hayali atlara bindiriyor. sevindiriyor o'nu. içten içe de sanki onun gibi olmaktan korkuyor. yine filmi ve o videoları izlerken, "len benziyor bu çocuğa ama nasıl bu hale getirmişler şimdi, helal olsun. ne de iyi oynuyor çocuk" diyordum, meğer o da gerçekmiş. filmi izlerken hüzünden hüzne atlamamız yetmezmiş gibi bunları öğrenince daha bi kederlendim. ah!

    --- spoiler ---
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap