9 entry daha
  • et mamulleri, özellikle kırmızı et mamullerinde (sucuk, salam, sosis, jambon, köfte, döner vb. ) emülsiye edici özelliğe sahip kimyasal grubudur. sektör içinde, soğuk fosfat, sıcak fosfat ve jambon fosfatı olarak adlandırılıp, üç çeşittir. (e-450, e-451 ve e-452) her üçünün de özelliği ürünü emülsiye etmek yani özleşmesini sağlamaktır. böylelikle aynı zamanda üründeki su ve yağı da tutmaktadır. yani ürünün pişerken dağılmasını önlemenin yanında, ürünün tüketilmeden önceki süreçte fire vermesini önlemektedir.

    tüketen insanda nasıl bir etki yapacağı konusuna gelirsek, gıda kodeksinde, 100 kg. et mamulü karışımında azami 500 gr. kullanılması gerekir ama imalatçılar bilhassa fire vermesini engellemek ve maliyeti düşürmek için daha fazla yağ kullanarak çok fazla miktarlarda kullanıyorlar malesef! sonuç olarak, bu maddenin görevi su ve yağ tutmak olduğuna göre, fosfatlı bilhassa da aşırı fosfat katılmış ürünü tüketen insanda da su tutuyor. yani vücudunuzdaki suyu atamıyorsunuz! doğal olarak, böbrek ve üriner sisteminizde ciddi sorunlar çıkartıyor.

    tavsiyem, örneğin aldığınız sucuğun veya köftenin, pişerken tavada hiç yağı çıkmıyorsa bu sizi belki olumlu bir düşünceye sevkedecektir yağsız diye. oysa tam tersidir yukarıda anlattığım nedenden dolayı. varsın aldığınız sucuk tavada yağını bıraksın, bu çok çok daha güzeldir.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap