1 entry daha
  • bugün elime ulaşmış olup kısa bir süre kurcalama fırsatı yakaladım. malzeme kalitesi, kamerası ve ekranı çok iyi şu an bir sorun göremedim sadece yüz kilidinde tanımlama yaparken sakal(uzun) olması zorluyor. biraz daha kullanıp güncelleme yapacağım ama şimdilik mi 8 almadığım için memnunum.

    edit: arkadaşlar telefonu artık uzun süredir kullandığım için detaylı fikrimi yazmak istiyorum. öncelikle herkesin sorduğu pil konusu ile başlayalım, pil ömrü gün boyunca pubg oynamıyorsanız size her türlü yeter keza gün boyu pubg oynatacak bir telefon bulabilir misiniz onuda bilmem. bence pil konusunda bir problem yok snapdragon 845 kullandığı için ciddi anlamda pil ömrü yeterli. ikici olarak pil kapasitesinin az olmasına sebep olan dizayn konusu ile devam edelim ben mavi olan modeli kullanıyorum kutudan çıkan kılıfı kullanmadim yeni silikon kılıf aldım. 3000tl civarından sarılıp ele alındığında bu hissiyatı veren başka bir telefon daha görmedim bunu söylerken en pahalı telefonlarıda olaya dahil edebiliriz sadece kendi fiyat bandında değil p20 pro ve s10'da buna dahil. üçüncü olarak kamera konusuna değineyim, telefonun gündüz performansı kesinlikle mükemmel. tartışılacak bir şey diyemiyorum bile son çıkan p30 pro ile kiyaslsyacak olursak kesinlikle aradaki fark 4bin tl etmez. gece çekimi konusunda zifiri karanlıkta sizi uzeceğini düşünmüyorum. son olarak ekran konusuna değinmek istiyorum ben önceden s7 edge kullanmış sonrasında bu telefona geçmiş biri olarak pek bir farklılık göremedim bence tek problem gün ışığında full parlaklık çok yeterli değil ama bu durum çoğu telefonda mevcut onun için pek bir şey diyemiyorum. unutmadan yazılım konusuna değinmek istiyorum flyme ara yüzü gerçekten çok hızlı ve sade lakin küçük hatalar mevcut örneğin ben bluetooth ile telefona bağlandığımda ekran açarken yüz tanıma kullanıncs ekran takılıyor tekrar aç kapa yapıp parmak izi taraması yaptırıyorum veya şifre ile giriş yapıyorum. bu doğrultuda luck bug'lar var denilebilir. bir arkadaş bana ekrandan parmak izi taramanın stabil olup olmadığını sormuştu şöyle bir şey var kalitesiz ekran koruyucu kullanınca problem yaşanıyor ekran koruyucusuz veya iyi bir kırılmaz cam ile hiçbir problem yaşamıyorum. sonuç olarak 7 mayıs 2019 itibarı ile bu fiyata böyle bir telefon bulamazsınız, benim tavsiyem düşünmeden alın gidip lite modellere bu paraları vereceğinize meizu'nun 16.yılına özel yaptığı neredeyse maliyetine satılan bu telefonu kaçırmayın derim.

    ek olarak hardware plus telefonu 15 günlüğüne birine kullanması için vermiş ve deneyimlerini yayınlamış burdan ona bakarak fikir sahibi olabilirsiniz. video'da kamerayı sanırım pek iyi kullanamış arkadaş dediği problemleri ben yaşamadım.

    edit: alt tarafta bir arkadaşım çin'den getirdiği telefonda bazı sıkıntılar yaşamış çekme, wifi v.b. çin'de satılan bazı cihazlarda kalite ve frekans farklılıkları olabiliyor tavsiyem yurt dışından alacaksanız avrupa'dan almanızdır. pil konusunda da arkadaşın yaşadığı problemleri ben yaşamıyorum yaklaşık 5 ay oldu.

    edit2: ağustos sonu saçma bir şekilde telefonun dışında veya ekranında tek bir çizik dahi olmadan iç ekranı kırıldı. hemen telefonu kvk'a verdim önce 2 hafta fiyat bilgisi ve onayı için bekledim 800tl ödemeyi yaptıktan sonra ise meizu' nun telefonun ekranını tedarik edemediğini öğrendim şu an 2 ay gibi bir süre oldu hala telefon parça bekliyor gözüküyor. önce meizu türkiye'yi aradım bana dönüş yapacaklarını söylediler ama pek bir şey çıkmadı bende olayı tüketici haklarına taşıdım 3 ay civarı sürüyormuş durum. şunu çok net söyleyebilirim telefon çok çok iyi lakin meizu türkiye'nin operasyon ayağının çok kötü olduğu bir gerçek. piyasaya çıkalı 1 sene olmayan telefonun ekranını tedarik edemiyorsanız vay halinize.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap