3 entry daha
  • kitabına biraz bakalım.
    75 sayfalık bir romandır.(uzun hikaye de diyebilirsiniz.) bir otobüs kitabıdır, yahut bir demlik çay ile okunabilir.(demlik bitmeden kitap bitebilir.)
    hüseyin rahmi gürpınarsevet-i fünun dönemi bağımsız sanatçısıdır. ilk bilinçli natüralistimiz olan yazar, ahmet mithat efendinin yolunda gitmiştir. araya girip bilgi verme kısmını çok keyifli bir hale getirmiştir efsuncu baba’da.
    kitabı kesinlikle herkes okumalıdır, iş bankası yayınları’nın 2018 nisan itibari ile başladığı türk edebiyatı klasikleri dizisinden okudum, tavsiye ederim. hüseyin rahmi ile çok geçmeden tanışmalısınız, okumak için edebiyatçı olmaya gerek olmayan bir kitaptır.
    son olarak diyalogları ile ciddi ciddi güldürür, eğlendirir. (otobüste okursanız kitaba bakıp sürekli gülümser bir vaziyette kalacağınız için belirtiyorum.)
    --- spoiler ---

    kısaca
    --- spoiler ---
    agop ve kirkor iki ermeni arkadaştır. iplik yapma işi ile binbirdirek’tedirler.
    ardından divane efsuncu baba enveri ortaya çıkar. define aramaktadır.
    agop ile kirkor’un kendisine gönderilmiş lahur ile mahur adında iki melek olduğuna inanır. ardından olaylar gelişir ve define aramaya koyulurlar.
    enveri’nin kızıyla evlenmek isteyen bir genç bir düzenek kurar ve bu hurafelerle enveri’yi kızı kendisine vermeye ikna eder. (yoksa defineye ulaşamayacağımı söyler.)
    kitabın sonunda toplumların bu inançlara sahip olması ve bazı siyasi kişilikler eleştirilir. (son iki üç sayfa.)
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap