5 entry daha
  • son derece estetik intikam filmidir kendileri. ayrica bence uclemenin midemiz acisindan en hafif olani, en tertiplisidir. intikam alan bayan diye midir sorasim geldi.

    --- spoiler ---

    symphaty for mr vengeancedaki "good kidnappings" and "bad kidnappings" bahsi birebir tekrarlanmaktadir burada ama konuya bakarsak lady vengeance mr vengeancein yaninda cok daha suclu olmakla beraber cok daha masum gorunmektedir. ancak intikamini almis haliyle gozlerdeki butun masumiyet bir anda akip yokoluverir, oynayan hanim kizimizi saygiyla selamliyorum. oldboy ile baglanti ise kahramanlarin masumiyete duyduklari istek olabilir sanki. nitekim filmin buyuk bir bolumu bembeyaz karlar altinda gecmektedir.

    bir de ortada cocugun almak istedigi intikam vardir ki, son derece curetkar olan ufakligimiz icin affetmek cok zordur. oyle zordur ki ikna olmasi icin annesinin tami tamina uc defa ozur dilemesi gerekmektedir. o dolma dolma parmaklar ne de guzel ifade eder bir cocugun masumiyetini...

    diger yandan hatun kisi olen cocugu kotu olarak hayal etmekte, intikam alma isini baskalarinin uzerine yikmaktadir ki buna dupeduz sorumluluktan kacmak ya da korkaklik denebilir. kendisinin bir melaike ve ayni zamanda bir cadi olarak tanimlanmasi sanirim bu yuzdendir. cok isterdim tabi o topuklu ayakkabilara ve ciplak ayaklara da bir aciklama getirebilmeyi ama henuz tam olarak anlayamadim.

    ayrica bu sefer howls moving castle a bir gonderme gelmistir. lady vengeancein okudugu gazetenin kapaginda filmin afisi yer almaktadir.

    --- spoiler ---
56 entry daha
hesabın var mı? giriş yap