7 entry daha
  • bektasiye sormuslar nie namaz kilmiyosun die. o da kuran'da namaz kilmayin yazio ben de o yuzden kilmiyorum die cevapliyo. soranlar "abovvv!!" diyorlar tabii; gostermesini istiyorlar. hoca da aciyo kitabi gosteriyor. gercekten de namaz kilmayin yaziyor. birisi hocanin "namaz kilmayin" yazan yerin yanina koydugu basparmagini kaldirmasini istiyor. kaldirinca bi de goruyorlar ki "abdestsizseniz namaz kilmayin" yaziyor.

    "türk’ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, ermeni’nin ermenistan’la kuracağı asil damarında mevcuttur. yeter ki bu mevcudiyetin farkında olunsun" lafini duydugumda ben de anlamadim. "abovv!" dedim.

    simdi buna gelmeden once sunu da ekliim. ben de universite okudum*.yurtta kaldim. o zamanlar ortam full hukuk fakultesi ogrencisi kayniyordu. cogunlugu normal olsa da, aralarinda asiri sagci, solcu, islamci tipler de cikardi. boyle konusmaya, tartismaya korkacaginiz; yaninda rahat oturmak icin illa ki "abi sen de haklisin bak bu konuda, eger x y'yi sevmekse/desteklemekse/kabul etmekse en buyuk x benim" demek zorunda kalacaginiz tipler. bu adamlarin hakim savci olduklarinda siyasi davalarda kendi siyasi goruslerinin etkisinde kalmalarini anlamak zor degil.

    bu yazinin onceki kismini ntv kanalinda ozetlediler. denilir ki "ermeni diasporasi, ermeniler ve asala yillar boyunca yaptiklariyla/soyledikleriyle turk halkinin kalbine oyle kin tohumlari ektiler ki; 'ermeni' kelimesi dusman, 'ermeni dölü' sifati orospu cocugu anlamina gelmeye basladi. turk halkinin damarlarinda akan bu kin ve nefret dolu kanin bosaltilmasi ve yerine doldurulacak temiz kan -yani iyi niyetli normal dusunceler- bu nefret tohumlarini eken ermenistanin ve ermeni diasporasinin yapabilecegi birseydir. bunu yaptigimiz takdirde ermenistan ve ermeniler icin daha huzurlu bir yasam ortaya cikacaktir. tabii turkler icin de" .
    ulan ucuncu sinif cocuguna anlatsan anlar lafi. ama bizim hakim bey savci bey anlamamis. kardesim birakin artik emin colasan okumayi. biraz da felsefe, tarih okuyun. south park seyredin.

    cikista bi avukat* "hrant dink ceza alirsam ulkeyi terkederim demisti. hadi terketsin" diyor. tamam hrant dink terketsin burayi. ama siz de bu memleketi biraz uzaktan sevin. sikmayin, bogmayin.
2414 entry daha
hesabın var mı? giriş yap