6 entry daha
  • ingiltere’nin yeşil çayırlarına kurulmuş devasa beyaz bir çadır altında ağırlıklı olarak ingiliz-avrupa menşeili tarifler ile ingiliz yarışmacıların (tabi ki zenci ve arap kökenli yarışmacı da araya serpiyorlar) hünerlerini ve yemek yapma kabiliyetlerini konuşturduğu yarışma.
    izlerken içinizi bir huzur kaplar. aynı zamanda acıkırsınız.

    “bu ne böyle ya?” dediğiniz ve annenizin “ben bunun daha güzelini yaparım” dediği çokça tarif barındırsa da yarışmacılar adeta evinizin birer bireyi olur.

    100 yıllık çınar kadar yaşlı görünen ama şıklığı ve bakımından asla ödün vermeyen maviş gözlü mary berry ve babamızın iş arkadaşı halit amca kıvamındaki paul hollywood’un jüri olduğu bölümlerli izlemesi güzeldir.

    bir de iki adet tuhaf ama sevimli sunucusu vardır; mel ve sue. masaların aralarında dolaşır ve hani yuvarlak keki kare kesersiniz de fazlalıkları atarsınız ya, heh işte onlar bunları filan yerler. yarışmacılara arada yardım ederler. çeşitli şaklabanlıklar yaparlar. ama şaka maka çok eski tariflerin kökenini anlatırlar işin uzmanının yanına gidip. yani bir bakıma da öğretici bir programdır.

    favori sezonum (kaç olduğunu unuttum) çekingen cincır andrew ve bedgörl gibi duran candice’in sezonuydu.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap