1 entry daha
  • 1991 yılında innuendo çıkmışken, queen'in bu albümü niye hemen çıkardığını anlamam. çünkü innuendo hali hazırda müzik listelerinde çok başarılı ve grubun hayranları tarafından büyük beğeniyle ilgi görürken ona gölge düşürebilecek bir hamledir.

    diğer yandan aids ile mücadelesinde son günlerine yaklaşan freddie mercury'nin bu albümün çıktığını mutlaka görmek istemesi gibi bir talebi varsa, onu bilemem. aksi takdirde bu greatest hits albümünün 1992 ve 1993 yıllarında çıkartılarak, innuendo'nun müzik piyasasındaki rüzgarının sona ermesinin ardından piyasaya sürülmesi queen açısından daha mantıklı olurdu.

    bu toplama albümde yer almadıklarına en şaşırdığım parçalar scandal ve these are the days of our lives'tır. her ikiside oylama sonucunda dışarıda kalmıştır. belki these are the days of our lives'ın bu albümün çıktığı tarihlerde freddie mercury'nin son çekmiş olduğu video klip olduğu için televizyonlarda dönmesi nedeniyle innuendo'nun cazibesini arttırmak için dışarda bırakılmış olabilir, ne de olsa queen greatest hits iii içerisinde bu şarkı bulunmaktadır. scandal ise queen greatest hits 3 içerisine de konulmayarak hakkı yenmiş bir şarkı olmuştur.

    tabii birçok queen hayranı grubun ilk greatest hits albümü ile bu çalışmayı karşılaştırmaktadır. açıkçası queen'in 80 sonrası çalışmalarını daha çok seven biri olarak, grubun bu dönemini tercih ettiğim için queen greatest hits 2 ilkinden daha çok dinlediğim bir toplamadır.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap