89 entry daha
  • aaron kosminsky olduğuna emin olduğum seri katil.

    1. whitechapel cinayetleri soruşturması henüz devam ederken, dosyada şüpheli sıfatıyla kaydedilen onlarca isim arasında bir isim daha vardır: kosminski isimli bir yahudi.

    2. mary jane kelly cinayetinden sonra kendisini tanıyan biri olan george hutchinson, polise verdiği ifadesinde cinayet günü mary'i "yahudi görünümlü" bir adam ile gördüğünü söyler.

    3. kosminsky ise bu yıllarda başta berberlik yapmış sonrasında ise işi gücü bırakıp whitechapel'deki kız kardeşlerinin sırtından geçinmiş yalnız bir erkektir.

    4. mary jane cinayetinden 2 yıl sonra erkek kardeşinin şikayeti üzerine ıslahevine yerleştirilir, 4 gün sonra serbest bırakılır.

    5. melville macnaghten "kosminsky" için "kadınlar için büyük bir nefret besliyor." notunu düşer. bu not, kızı 1959'da açıklayana kadar gizli kalır.

    6. ıslahevinden çıktıktan 7 ay sonra yine erkek kardeşinin şikayeti üzerine yeniden ıslahevine konulur. jacob cohen isimli bir görgü tanığının ifadesine göre kendi kız kardeşine bıçakla saldırmıştır.

    5. ıslahevine yerleştirilmesinden 2 yıl sonra ise paranoid şizofreni teşhisiyle leavesden akıl hastanesine yatırılır. hastane kayıtlarına göre 1885'ten beri hastadır. halisülasyonlar görüyor, paranoyak korkular besliyor, halk içinde mastürbasyon yapıyor, banyo yapmıyor, konuşmuyor, yemek yemiyor.

    6. 1910'da yardımcı komiser robert anderson, yazdığı hatıralarında jack the ripper'ın "polonya asıllı fakir bir yahudi" olduğunu, kosminsky'nin kardeşinin evinden alınıp ıslahevine gönderildiğini ve bir süre sonra da öldüğünü yazar.

    7. 1919'da aaron kosminsky akıl hastanesinde ölür. öldüğünde 53 yaşında ve 44 kilodur.

    8. 2014'de dr. jari louhelainen, jack the ripper'ın ikinci cinayeti olarak bilinen catherine eddowes'a ait eşarpın üzerindeki dna örneğini kosminsky'nin kız kardeşine ait dna örneği ile karşılaştırır. sonuçlar %92 oranında aynıdır.

    ayrıntılı bilgi: https://www.casebook.org/…s/robhouse-kosminski.html

    tek bir bilinmezlik var. o da, martin fido'nun tezine göre, kayıtlardaki "kosminski" isminin aslında nathan kaminskyolması. bu isim hakkında ise çok az şey bilinse de, aaron ile çok fazla ortak yanları var.

    1. ikisi de polonya asıllı yahudi.
    2. ikisi de whitechapel'da cinayetlerin işlendiği bölgelere yakın oturuyor.
    3. ikisinin de akıl hastanesi kayıtları var.
    4. ikisine de paranoid şizofreni teşhisi konmuş.

    polis kayıtlarındaki "kosminski" nin nathan olduğunu varsayarsak, çok daha uyumlu bir tablo çıkıyor ortaya. robert anderson, kosminski'nin ıslahevine gönderilmesinden bir süre sonra öldüğünü yazmıştı, fakat aaron çok daha uzun bir süre hayatta kalmıştı. nathan ise anderson'ın notlarında olduğu gibi yakalandıktan hemen sonra 1989'da ölmüş.

    hastane kayıtlarında ise nathan amerika'daki "john doe" örneği gibi "david cohen" ismi ile kaydedilmiş. aaron'dan farklı olarak gayet saldırgan bir hasta olduğu yazılı.

    1888'de whitechapel meydanında yidişdili ile konuşurken, etrafa saldırırken, bilinçsizce hareket ederken fark ediliyor ve ıslahevine gönderiliyor. kendisi ile iletişim kurulamadığı için de "david cohen" ismi ile kaydediliyor. colney hatch akıl hastanesine kaldırılıp bir hücrede tutuluyor. oldukça saldırgan olduğu için de sürekli yatağa bağlanıyor. ekim 1989'da ise hiçbir iyileşme belirtisi göstermeden ölüyor.

    jack the ripper nathan kaminsky olabilir, fakat elimizde sadece aşırı hasta bir john doe var. görgü tanıklarının ifadesine göre jack orta halli, bilinci yerinde bir insan. nathan kaminsky ise ağır bir hastadır.

    sonuç ise:

    1. jack "kosminski" dir. dna kayıtlarını göz önüne alırsak, kesin olarak aaron'dur.
    2. jack zeki biri değildir. oldukça hasta olmasına rağmen bilinci yerindedir. cinayetlerine başlamadan önce de büyük travmalar geçirmiştir.
    3. bütün mektuplar yüksek ihtimalle sahtedir.

    fakat ortada bir soru daha var: kosminki yalnız mıydı?
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap