11 entry daha
  • insanlarinin beklenenden daha sicak oldugu sehirdir, hollandalilar soylendigi gibi soguk insanlar degildirler. yer sordugunuzda aninda size yardimci olmaya calisirlar, ayrica guler yuzludurler. ancak bankalari ve calisanlari dunyanin en gicik insanlaridir, asik suratlidir, hic bi sey bilmemenize ragmen size sunu sunu yapin derler ama bilmediginiz icin yapamazsiniz. hesap actirmak icin basvurursunuz, sizden 30 euro yillik masraf parasi alirlar, hesabinizi 2 haftada acarlar, banka kartinizi da en erken 3 hafta icinde gonderirler.

    burda sehrin her yerini saran kanallari dunyanin en guzel nehirleri sanmaktadirlar. bu kanallarin yaninda bir suru barlari vardir. ayrica utrecht deki barlarda, kanal yaninda olmayanlardan soz ediyorum, disaridaki sandalyeler yan yana dizilmistir, yani bir masa etrafinda degildir. heralde etrafi izlemeyip, piyasa yapmaya calismaktadirlar.

    buradaki insanlar 7 den 70 e, patronundan iscisine, profesorunden ogrencisine, yaslisindan gencine bisikletle ulasimini saglamaktadir. ozellikle butun ogrencilerin bisikleti vardir ve hepsi eskidir calinmasin diye. turkiyede 100 ytl ye alinabilecek bir bisiklet burada 300 euro dur. ayrica burada sehir merkezinde bisiklet otoparklari bile vardir. diger bir ilginc noktada ikinci el bisikletlerin 50-60 euro civarinda olmasi ve calinmaya karsi alacaginiz kilitlerin de bu miktarda olmasidir.

    cumartesinin haricinde sali ve persembe geceleri sehir cok canlidir, universite ogrencileri bugunlerde hep disardadir.

    sonuc olarak cok guzel bir ogrenci sehridir, cok guzel barlari vardir, ancak pazar gunleri hayat durmaktadir.
139 entry daha
hesabın var mı? giriş yap