2 entry daha
  • asıl açılımı "university and airline bomber"dır; saldırılarını üniversiteler ve akademisyenlerin yanısıra havaalanlarına değil bir american airlines uçağına [ki bu bombada yükseklik ayarlı bir mekanizma kullanılmıştır], united airlines'ın başkanı percy wood'a [wood burada önemli; percy wood'un soyadı bir tesadüf mü bilinmez ama unabomber'ın wood kelimesine genel olarak "wood"a takıntısından söz edilebilir. mümkün oldukça bombaları tahta ve odun parçalarından yapmaya çalışmıştır, hatta uç örneklerde tahta vidalar kullanmıştır. ayrıca, kaliforniya orman birliği (böyle çevrilebilir sanırım) başkanı da bir başka saldırısında hayatını kaybetmiştir.], boeing'e yöneltmiştir. kurbanları arasında bir bilgisayar firması sahibi de vardır.

    bu dava, fbi tarafindan unabom şeklinde adlandırılmış, bunun üzerine theodore kaczynski de unabomber olarak anılır olmuştur.

    bombaların hepsinde, gazetelere, dergilere ve akademisyenlere gönderdiği mektuplarda freedom club anlamına gelen fc kısaltmasını kullanmıştır.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap