3 entry daha
  • yönetmenliğini tamara jenkins'in yaptığı, başrollerinde paul giamatti, kathryn hahn ve kayli carter'ın yer aldığı 2018 yapımı netflix filmi.

    film, dünya prömiyerini bu sene gerçekleştirilen 14. sundance film festivali'nde yapmıştır.

    filmde, ilerleyen yaşlarına rağmen çocuk sahibi olmak isteyen bir çiftin komik ve dokunaklı hikayesi anlatılmaktadır. richard ve rachel'ın evliliği oldukça stresli bir evreden geçmektedir. ikili, çocuk sahibi olmak istemektedir ancak yaşları ilerledikçe bu isteği gerçekleştirmek zorlaşmaktadır. doğal yöntemlerden tüp bebeğe kadar türlü yöntemlere başvuran çift kısırlık sancıları çekmektedir. yardımlı üreme ve evlat edinmenin iç dünyasına sürüklenmeye başlayan çiftin hamilelikteki başarısız girişimleri hep duygusal olarak zihinlerini hem de banka hesaplarını çökertmiştir. rachel’ın biyolojik saatinin ilerlemesi sebebiyle doktorlar, bir yumurta bağışçısı bulmasını tavsiye ederler. tam o sırada üvey yeğenleri sadie, bard koleji'ni yarıda bırakıp çiftin yanına yerleşir. ikili, sadie'nin gelişi ile birlikte hem çocuk sahibi olma umutlarına hem de birbirlerine yeniden tutunabilmeye başlar ve olaylar gelişir.

    film, iki saat boyunca bizleri çocuk sahibi olmak isteyen bir çiftin yanına götürüyor adeta. adım adım her aşamanın ilk dakikadan itibaren işlendiği film, işlenilen konuya duygusal ve fiziksel yönden başarılı bir şekilde yaklaşmayı başarıyor. üç ana karakter üzerinden ilerleyen ve zaman zaman kırılma noktalarının olduğu filmde, olaylar son derece akıcı ve merak uyandırıcı bir şekilde ilerliyor. ele alınan konu dolayısıyla, insan bedeni, cinsellik, ebeveynlik gibi kavramların üzerine basarak veren yönetmen aynı durumda olan kişilerin duygularına tam anlamıyla tercüme olmaya çalışıyor. yer yer komedi unsuru barındıran sahneler olsa da dram yönünün ağır bastığı filmde sadie karakterinin de kendi ailesi ile yaşadığı sorunlar filmin akışına oldukça etki ediyor. kolay izlenen ve iç ısıtan sahneleri ile öne çıkan film izleme listesine alınması gereken yapımlardan.

    filme puanım: 7,5
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap