44 entry daha
  • dunkin donuts amerika'nin dogu kiyisinin en unlu, ve buyuk ihtimalle de en cok is yapan donut ve kahve dukkanlari zinciridir. bir suru buyuk zincir gibi franchising usulu ile calisir.
    amerika'da kahve satan yerlerden beklendigi uzere sabahin cok erken saatlerinde acilir ve satislarinin buyuk bolumunu de sabah yapar. buyuk bardaklarda, siz aksini istemedikce seker ve sut katilmis kahve, donut, bagel, muffin, croissant, munchkin ve breakfast sandwich cesitleri satar.
    ana musteri grubu calisan orta ve alt siniftir. calisanlari da bulundugu bolgeye gore hispanik, hintli ve ya beyaz olabilir.
    cok sayida dukkani oldugu ve bazilari da 24 saat acik oldugu icin polislerin ve bazen evsizlerin ugrak yeridir.
    satisa sundugu donutlar sehirden sehire ve zaman icinde degisiklik gosterir.
    donut isinin yildizlarindan krispi kreme ve kahve isinin babasi * starbucks'tan urun yelpazesi ve musteri kesiti ile bayagi farklidir.

    amerika disinda is yapmasi ve ya cok begenilmesi beklenmemelidir. dunkin donuts ilk olarak sabah ayilmak ve karnini doyurmak isteyen amerikalilar'a, sonra da gun icinde su icer gibi kahve icenlere hitab eder. damak tadi, kahve icme ve kahvalti etme aliskanliklari amerikalilara benzemeyen insanlara siradan, sagliksiz ve ozenti gelebilir.
114 entry daha
hesabın var mı? giriş yap