3 entry daha
  • turkiye yi almanya ile muttefik yapmak icin hitler in kucuk planlarindan biri dahadir bu lejyon. ayrica almanlarin savas zamani buyuk sevgi ve saygilarini da kazanmislardir. hatta beraber calistiklari alman subaylar turkestanisch legio kamplarinda turkistan dillerini ogrenmis turkistanlilarda alman dili ve askeri terimlerini ogrenmislerdir. zamanla bilgi alisverisiyla aralarinda anti bolsevik olmayanlar bile bu tavri sahiplenmistir. almanlar bu lejyonlarin moralini yuksek tutmak icin onlara ozel yayinlar bile basmislardir. milli turkistan, yeni turkistan, idel-ural, tatar adabijat, azerbaican bu yayinlardan sadece birkacidir.

    bu lejyondaki askerlerin bir cephedeki performanslari bir diger cephedekine tutmamaktaydi. mesela italya`da muttefiklere karsi isteksiz savastiklari gozlemlenirken, partizanlara ve de ozellikle dogu cephesinde kizil orduya karsi inanilmaz bir istekle savasmislardir. mesela turkistan lejyonunun bir bolugu stalingrad da son adami ve kursununa kadar sehri savunmustur. bir baska ornek, sovyetler tarafindan yeniden kusatilan kharkiv de bir cep acip kusatilmis sehre girip alman komutanlarini kurtarmislardir.

    zaten muslumanlara ve islam dinine olan sempatisi ile bilinen heinrich himmler bu ornekler de arttikca wehrmacht uniformasi altinda carpisan bu birlikleri yavas yavas kendinin de lideri oldugu waffen ss ler arasina transfer etmistir. savas sonuna kadar da waffen ss uniformasi altinda binlerce turki lejyonu cesitli cephelerde gorev yapmistir.

    adres okunursa konu hakkinda super bilgi sahibi olunabilir. hem olasi turkiye ve almanya muttefikliginden de bahsedilmekte:
    http://stosstruppen39-45.tripod.com/id10.html

    bir kac fotograf ve link icin:

    http://forum.axishistory.com/viewtopic.php?t=85617
    http://www.geocities.com/alvinlee_81/warpics2.html
    http://axis101.bizland.com/…kistanicollection01.jpg
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap