• ingiliz yazar j. k. rowling'in, henüz harry potter serisi devam ederken 5. kitap harry potter and the order of the phoenix'i yazdığı sıralarda, newt scamander mahlasıyla yazarak 2001 yılında araya sıkıştırdığı ve yarattığı kurgusal wizarding world evrenindeki sihirli yaratıkları ve canavarları tanıttığı fantastic beasts and where to find them isimli kurgusal kaynak kitabından yola çıkılarak sinemaya uyarlanan 5 bölümlük spin-off serisinin genel adı.

    film serisinin ana kahramanı, söz konusu kitabın da - güya - yazarı olan ve oscar'lı oyuncu eddie redmayne tarafından canlandırılan newt scamander. 1926 sonlarında başlayacak ve 1945 yılında sona erecek olan seride ele alınan 19 yıllık zaman diliminde karanlık büyücü gellert grindelwald'un 2. dünya savaşı'na paralel bir şekilde, bir nevi faşist büyücü diktatörü olarak "çoğunluğun iyiliği için" yönetimi büyücülerin devralması amacıyla büyücü olmayan dünyaya savaş açması ve albus dumbledore'la büyücülük tarihine adını altın harflerle yazdıracak olan nihai düelloları anlatılacak. newt scamander ve fantastik canavarları da bu savaşlarda aslan payını kapacaklar.

    oyuncu kadrosunda eddie redmayne'e şimdilik eşlik eden diğer ağır toplar ise colin farrell, jude law ve johnny depp... johnny depp'in 2020 yılında kadrodan ayrılmasının ardından kendisinin yerine mads mikkelsen getirilmiş durumda. senaristliğini j. k. rowling'in yaptığı seride yönetmenlik koltuğu son dört harry potter filminin de yönetmeni olan david yates'e emanet. serinin yapımcısı bütün potter filmlerinin yapımcısı olan david heyman iken yapım tasarımcısı da yine bütün potter filmlerinin görsel dünyasını kuran muhteşem stuart craig. kostüm tasarımcılığını oscar ödüllü colleen atwood'un üstlendiği serinin müziklerini ise defalarca oscar'a aday olmuş deneyimli isim james newton howard besteliyor.

    serinin şimdilik üç bölümü çekilmiş durumda. diğer bölümleri de çekilip isimleri açıklandıkça bilgileri güncellerim :

    (bkz: fantastic beasts and where to find them)
    (bkz: fantastic beasts the crimes of grindelwald)
    (bkz: fantastic beasts the secrets of dumbledore)
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap