107 entry daha
  • bu sessizlik hayra alamet değil.

    ben çoğu kişiden farklı bir senaryonun işlemekte olduğunu görüyorum.

    bu krize neyin yol açtığını ya da daha doğrusu kıvılcımın ne olduğunu herkes biliyor.

    bu sorunu çözmenin yolu da herkesçe bilinmekte ama adım atmak mümkün değil çünkü o kadar uzun süre bu malzemeyi kullanmışsınız ki şu anda talebi kabul etmek resmen diz çökmek anlamına gelecek ki o kadar sert ve bariz bir dönüşü saklamak zor.

    bu nedenle biraz zaman kazanıp gerekli düzeltmeyi yapmayı beklediler gibi geliyor bana.

    anlamadınız mı?

    ne yapılacağını söyleyeyim.

    ben olsam, yapılacak ilk büyük ekonomik hamleyi (ovp) olabildiğince gündemde tutar, ve tüm basında yüksek profilli bir durum sergilerdim. böylece olabilecek her türlü ekonomik hareketlilik (doların düşüşü diyelim) bununla ilişkilendirilecek hale gelirdi.

    bununla eş zamanlı olarak da son derece saman altından yani tamamen düşük profilli olarak da bu krizi sona erdirecek diğer hamleyi yapardım. bunun ne olduğunu biliyorsunuz.

    kamuoyu ilk hamleye odaklanmışken ve tüm olan bitenin nedeni o gibi görünürken, esas neden gözden kaçar ve ekonomi en azından içine bulunduğu çok olumsuz durumdan kurtulur bir süreliğine.

    ben dolarda düşüş bekliyorum. ilk hamle ile o esas önemli ikinci hamlenin de beraber gerçekleşeceğini düşünerek sorunların birden ortadan kalkması ve bunun da bir başarı öyküsü haline gelmesi çok önemli.

    bekleyip görelim.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap