1 entry daha
  • yapilmadigi takdirde agizda oldukca kotu bir koku birakan olaydir. “disimi fircaliyorum yeter” demekle hic fircalamamak ayni seydir bence. agiz dedigimiz yapi bilindigi uzere sadece dislerden olusmuyor. dil, damak ve dis etleri de bu yapiya dahildir. bu sebeple mumkun oldugunca dis fircaladigimiz sirada ilk fircalamayla iyice dil, dis, yanak vs. fircalanmalidir. ikinci fircalamayi da bir nevi fircalarken ortaya cikan kalintilari mumkun oldugunca yok etmek olarak dusunmeliyiz. ardindan agzimizi agiz yikama sulariyla iyice yikadiktan sonra dis fircaladim diyebiliriz.

    dil temizligi bence dis temizliginden cok daha onemli bir olaydir. yedigimiz, ictigimiz ne varsa dislerde plak olusumuna sebep oldugu gibi tirtikli yuzeyi nedeniyle dil uzerinde de oldukca kotu bir tabaka birakmaktadir. bu tabaka, dis fircalandiginda ortadan kalkmadigi gibi dis fircalamanin hemen sonrasinda kokuyla kendini de gosterecektir. bu sebeple dislerinizi fircalarken dilinizi de fircalamali veya dil temizleyicileriyle kaziyarak temizlemelisiniz. bu sekilde agzinizda bulunan bakterilerin buyuk bir cogunlugundan kurtulabilirsiniz.

    tabi dis ipi kullanimindan hic bahsetmedim, dis ve dil temizliginden once dis ipi kullanimi mutlaka atlanmamalidir ve hatta bu islemin hemen ilk basinda dis ipiyle temizlik yapilmali, sonrasinda dil ve dis temizligine baslanmalidir.

    ozet gec derseniz;
    1) dis ipiyle temizlik,
    2) dil, dis ve yanak temizligi,
    3) agiz calkalama suyuyla temizlik bu rituelin sirasidir.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap