3 entry daha
  • spinoza'nın temel kavramlarından birisi olmasının dışında 'otonom yayıncılık' tarafından dört aylık olarak (mevsimlik) yayınlanan çeviri dergisi. gerçekten de böyle bir dergi çok gerekliydi çünkü genelde heterodoks olarak nitelediğimiz marksist yazarların en önemli makalelerini yayınlıyorlar.

    ilk sayısının dosya konusu "anti-kapitalizm" idi; ikincisinin "emperyalizm, imparatorluk", üçüncüsünün "avrupa birliği", dördüncü ve son sayısının konusu da "emek değer teorisi ve sınıf mücadelesi". ilk sayılarını edinemedim, ama son üç sayısında; antonio negri'den ellen meiksins wood'a, emma goldman'dan walter benjamin'e ernst bloch'tan slavoj zizek'e, john holloway'dan harry cleaver'e kadar birçok çağdaş ve farklı marksist yazarların makalelerini yayınlamaları bakımından son derece yararlı ve ufuk açıcı. özellikle benim gibi dünyadaki siyasal tartışmaları takip etmekle zorlananlar için...

    son dosyasında (emek değer teorisi konusu) marx'ta yetersiz buldğum ve açıkça savunmakta zorlandığım bir konuyu tartışmaya açmalarıyla beni çok mutlu etmişlerdir. bu postmodern dünyada emek meselesinin hâlâ temel mesele olduğunu kavradım diyebilirim. (ey habermas duy sesimi!)
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap