8 entry daha
  • c sharp'ın component based bir dil olduğu doğrudur ve en önemli özelliklerinden biridir, öncelikle aramızdan bazı arkadaşları c sharp öğrenmeye iten bir başlık olduğu için kendimi tebrik etmek istiyorum.

    şimdi tarihsel olarak incelersek microsoft'un bugüne kadar visual studio serisiyle birlikte sunduğu high level language olan visual basicteki "lack of oop" com ile kapatılmaya, sindirilmeye çalışılmıştır zamanında.

    visual studio dot net sürümüyle birlikte yeni gelen visual basic'in ve bu (bkz: c sharp) dilin oop özellikleri gösteriyor olması çok önemli ve belirtilmesi gereken bir bilgidir çünkü microsoft'un bir high level language'da da olsa oop olmadan bu işin "olmayacağını" anladığını gösteren, ihtiyacın artık kanıksandığı bir durumdur.

    buradan "bu adam c++ bilmiyor, oop'den de anlamaz, sağdan soldan duyduğunu yazıyor" çıkarımı yapmak ise ya zeka geriliğinin ya da aşağılık kompleksinin emaresidir. microsoft dahil kimsenin oop'yi yeni bir şeymiş gibi sunduğu falan yoktur, bu kadar basit bir yargıyı ve ifadeyi anlamakta güçlük çekmek, burdan sonuçlara varmaya çalışacak kişiler için gerçekten başlığın ne olduğunun ya da entry'de ne anlatılmak istendiğinin önemli olmadığını görebiliriz rahatlıkla. (cümle uzun oldu, parse etme güçlüğü çekenler önce bir sıcak çay demlesinler sonra onüç kere okusunlar)

    bu kişiler için önemli olan "merhaba ben tavşan, yine geldim ben dertliyim" mesajı vermektir. haliyle konunun ne c sharp'la ne dot net'le ne de akademiyle bir ilgisi bulunmakta, ağır kanamalı yaralılar için özetlenecek derlenecek paragraflar ve cümleler de blöfçünün mfc rehberi, ayar anında cpp disiplinine sığındım başeğmedim gibi kitaplardan pasajlar halinde birebir okunarak yazılabilirler.
677 entry daha
hesabın var mı? giriş yap