26 entry daha
  • baştan söyleyeyim..

    yazdıklarım kesinlikle teşhis ve/veya tedavi niteliği taşımaz. bu illeti nasıl ne şekilde yaşadığım ve raslantısal olup olmadığını bilmediğim şekilde tamamen şahsıma ait beklenmedik bir fayda görmenin paylaşımıdır. kalp bu şakaya gelmez. doktorunuza danışın!

    deyip sözlerime başlayayım..

    bende 16-17 yaşlarımda başladı bu meret. sıfır alkol sıfır sigara, zıpkın yaşlar. sık tekrarlamaya başlayınca ne oluyo lan deyip doktora gidildi. doktor bir şey yok kalbinde, olur böyle bu yaşlarda deyince he iyi madem dendi. birlikte yaşama öğrenildi.

    üniversite yılları, yaş 21-22, hala arada bir yokluyor.. ama birgün tırışkadan basket oynuyoruz tek pota.. bu sefer biraz abarttı. normalde haftada üç beş, bazen aylarca olmayan meret bir anda peşpeşe olmaya başladı. peşpeşe derken bildiğin saçmaladı. tıpır tıpır.. bir atıyor iki duruyor.. iki atıp bir duruyor. ya da bana öyle geliyor bilmiyorum..

    o zamanlar daha ateiz değilim.. yere oturdum, madem ölüyoruz.. başladım.. eşşedüenne lailahe … yalan değil.. bildiğin şahadet getirdim. sonuçta o gün ölmedim haliyle ama fena tırstığımdan bir daha doktora gittim.. sonuç aynı.. anormal hiç birşey yok. hatta doktor tekrar olursa çık koş istersen bir şey olmaz dedi..

    böyle böyle yaş ilerledi.. yaş ilerlerken de arkadaş hiç yalnız bırakmadı. derken başta az, sonra çokça sigara alkol girdi hayata. 40 lara gelindi. e madem yaşlandık gidelim doktor bi baksın denildi. sonuç aynı.. herşey normal… güzel.

    derken 50 lere geldik.. aynı yerdeyiz. ama sanki son 3-5 yılda ya frekansı biraz arttı ya da vücut tolere etmekte zorlanıyor bilmiyorum.. geçenlerde check up yaptırdım. sonuç.. herşey normal… e güzel.. güzel de yormaya başladı yahu. bi de tırsıyor insan.

    derken….

    son bir kaç yıl orama burama kramp giriyordu durduk yere, az bi ters hareket yapınca. uyuz oluyorum.. boku çıkmaya başlayınca yeter ulen deyip magnezyum içmeye karar verdim. kafama göre değil kramplar için check up doktoru, bir kaç başka doktor arkadaş da önermişti de içmiyordum….

    başladım hergün magosit denen magnezyum desteğini içmeye. kramplar gün geçtikçe azaldı. 3 hafta falan oldu içiyorum kramplar neredeyse yok.. ama esas farkettim ki…

    ekstrasistol yok… eseri yok!

    evet.. magnezyum almaya başlamadan önceki son dönemde günde neredeyse bazen 40-50 defaya varan, bazen dakikada 3-4 kere olan ekstrasistolden 3 haftadır eser yok.. bıçak gibi kesildi. bu arada taşikardi de yok.. varsa da ben hissetmiyorum.

    ha böyle derim yarın küt diye giderim onu bilmem ama durum şimdilik bu.

    tekrar söylüyorum.. bu yaşadığım raslantısal olabilir. çünkü bu meret bazen haftalarca hatta aylarca unutturabiliyor kendini, sonra hiç sebepsiz yere tekrar geri dönebiliyor. en azından bende olan bu bunca yıldır. ama bu kadar yoğun yaşadığım bir dönemden sonra böyle bıçak gibi kesilmesi ister istemez yahu magnezyum eksikliğinden mi kaynaklanıyormuş bu zittiğim illet acaba diye sordurdu bana. ama bu sizde aynı etkiyi yapacak anlamına gelmez. belki de kötü etkisi olur. bilemem.

    tanım: kalbin düzen dışı kasılması. yani aritmi.

    16 ay sonra gelen edit: özelden soranlar oluyor, durum nedir diye. her birine cevap verdim. buraya da yazayım... şimdilik hala işe yarıyor.

    25 ay sonrası edit: malumun ilamı olmuş benimki.. magnezyum kadar potasyuma da dikkat. şunları bırakayım şuraya..

    top symptoms of magnesium deficiency
    low potassium symptoms

    3 yıl sonrası edit: hala ok.. çok yorgun, uykusuz olursam tek tük. o da her seferinde değil.
86 entry daha
hesabın var mı? giriş yap