4 entry daha
  • herkes ketojenik beslenme ve bu başlıkta temel bilgileri paylaşmış. ben kendi tecrübelerimi aktarmak istiyorum.

    öncelikle 3 aydır tam anlamıyla ketojenik besleniyorum. kolay değil ama benim imkanlarım bunu kolaylaştırıyor. şöyle ki, tereyağ, kaymak, yumurta ve sebze tedariğim güvenilir yerlerden oluyor. çalıştığım yerde aradığım ürünleri kolay bulabiliyorum. akşamları da bir şeyler yapıyorum artık.

    sabah 6 kalkış saatim. 8 gibi tereyağlı kahvemi içiyorum. rahatsız edici bir tat değil, sonuçta süt yağı. ayrıca bu konu son günlerde bolca tartışılıyor oldu.

    öğlen 12 ilk öğünüm. öğlene kadar bir şey yemiyorum. leptin hormonu faal. çorbamız hep tahıllı olduğundan tüketmiyorum. et veya sebze yemeği oluyor, toprak altı olmadığı sürece sebzeyi yiyorum. et konusunda sıkıntım yok. sadece günlük protein miktarımı aşmıyorum. kilo başına 1-1,2 gram protein alıyorum. 1 tabak zeytinyağlı bir şeyler ve 1 tabak da salata alıyorum. salatayı da bol zeytinyağı ile dolduruyorum. 1 çay bardağı kadar kullanıyorum. öğleden sonra arada varsa çiğ badem yoksa bir şey tüketmiyorum. akşamları da en geç 7 gibi bol tereyağlı yumurta veya öğlen yemediysem köfte, yanında 150 gram kaymak. salata ile tamamlıyorum bazen.

    meyve, tatlı, ekmek, tahıl, toprak altı nişastalı sebzeler, baklagil, şeker kesinlikle yemiyorum. çay, kahve tüketiyorum. bol sıvı, özellikle mineral oranı yüksek şeyler içiyorum. magnezyum, d vitamini, çinko destekleri alıyorum.

    damak tadı olarak sevmediğim şeyler var ama faydasına baktığımdan tadı çok önemsemiyorum.

    fiziksel olarak güçlü hissediyorum. az da olsa spor yapıyorum. gün içi 10.000 adım atmaya dikkat ediyorum. dalgınlık hiç olmuyor. genel anlamda dinç ve eskisinden iyi durumdayım. kapsamlı kan ölçümleri yaptırıp değişimi takip ediyorum. açlık hissetmiyorum zaten çok yiyorum. kalori hesabı yapmıyorum. normalin üzerinde kalori alıyorum. iyi tarafı bu yağlı beslenmeye göre inceliyorum, sıkılaşıyorum. beslenmenin spordan çok çok önemli olduğunu tecrübe ediyorum. çok önemli bir konu daha var, uyku. erken yatıyorum artık. 8 saat uyumaya çalışıyorum. hafta sonu eksik uyku varsa tamamlıyorum. bedenimin dinlenmesine fırsat veriyorum.

    motivasyonum güzel. henüz sıkılmadım. bir de şöyle bir motivasyon var, bunu yersem ketosisden çıkarım deyip kaçamaktan vazgeçiyorum. bunu bir diyet olarak değil de yan etkisi sıkılaşmak olan bir beslenme modeli olarak görüyorum.

    son olarak, kimseye tavsiye verebilecek değilim sadece kendi tecrübelerimi paylaşıyorum.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap