8 entry daha
  • porcupine tree'nin 1995 çıkışlı, şaheser albümü. 65 dakikalık huzur.

    albümün büyük bir kısmını steven wilson tek başına kaydetmiş, grup üyeleriyle tanışması albümü kaydettiği zamanlara denk gelince "bir işe yarayın bari amk" diyerekten chris maitland'a davulda birkaç hi-hat vuruşu yaptırmış, colin edwin'e bazı şarkıların baslarını tekrardan kaydettirmiştir. albümün remasterlanmış 2004 versiyonundaysa davulların bir kısmını gavin harrison kaydetmiş, bir kısmındaysa maitland'in eski kayıtları kullanılmıştır.

    albüme adını veren 18 dakika 32 saniyelik the sky moves sideways'in ilk kısmıyla başlayan albümde bolca psychedelic rock esintisi bulunmaktadır. grubun henüz "tarzını aradığı" zamanlar olduğundan albümde bolca pink floyd, tangerine dream, hatta yer yer disco (steven, annesinin etkisiyle büyük bir pop ve disco müzik "hayrandır". ) esintileri vardır. - örneğin tipik bir progressive rock şarkısı gibi başlayan tsms'in 8.30'da bir anda elektronikleştiği kısım- bu parçadaki klarnet solosuysa albümün bir başka sürprizidir.
    stars die, belki de yazılmış en "erotik" isimli parçalardan the moon touches your shoulder, dislocated day, moonloop gibi harika, ecnebilerin "trippy" dediği tarzda şarkılar barındırır. tam bir uzun yol/doğada yürüyüş albümüdür.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap