16 entry daha
  • 2005 yılının başlarında kıbrısta heyecan yaratmış bir ülkedir. şöyle ki;

    kıbrıs referandumu yenile geride bırakmıştır. dünya ile bütünleşmek isteyen kuzey kıbrıs halkı güney kıbrıs'ın annan planına hayır demesi ile bu şansını kaybetmiş, hiç bir siyasi haritada yer alamaz konumunu kısa bir aradan sonra yeniden kabullenmiştir. kuzey kıbrıs ile doğrudan ilişkilerin başlamasını savunan avrupa birliği 25 üyesinden biri olan kıbrıs cumhuriyetinin vetosu nedeni ile bunu gerçekleştiremez. bu esnada türkiye cumhuriyeti uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmeye başladığından kuzey kıbrısla gerçekleştiremediği bir çok etkinliği kıbrıs cumhuriyeti ile gerçekleştirmek için zor bir süreçten geçmektedir. derken bir gün kuzey'in sakinleri gazetelerinde bir haber görür; "müslüman kıbrıslıtürk halkı bize güvenebilir"!. demeci veren şahsiyet sierra leone dışişleri bakanıdır ve kktcyi tanıyacağı yönünde kuzey kıbrıs halkına garanti vermektedir! o gün herkes buruk bir sevinçle dolar; küçük de olsa, ekonomisi kötü de olsa, avrupa dışında da olsa bir ülke onu tanıyacaktır. en azından dünya üzerindeki bir ülke onun farkına varmıştır!

    günler geçer. yeni gazeteler basılır ve yeni demeçler verilir;
    "sierra leone uluslararası yükümlülükleri ihlal etmeyen ve saygı duyan bir devlettir" ..bir rüya daha biter. gerçeğin her yerde gerçek olduğu bir kez daha anlaşılır.

    bu esnada bir kuzey kıbrıs takımı ile maç yapması halinde fifa tarafından cezalandırılacak olan trabzonspor rum takımı famagustaya 3-1 mağlup olmuştur.

    sürer gider...
84 entry daha
hesabın var mı? giriş yap