7 entry daha
  • aram andonian tarafindan duzenlenen yalan belgeler, talat pasa'nin tehlirian isimli ermeni fanatik tarafindan oldurulmesine sebep olmustur. literaturde "talat pasha telegrams" olarak bilinen bu belgelerin sahteligi sureyya yuca ve sinasi orel tarafindan ayyuka cikarilmistir. detayli bilgi bu insanlarin calismalarindan elde edilebilir. belgelerin sahte oldugu iddiasini deteklemek icin fazla bir ugras gerekmez aslinda. cunku aram andonian telgraf yazismalarini halep'te memur olan naim bey'den aldigini soyler. fakat kamuran gurun'un ortaya cikarttigi uzre boyle bir sahis o yillarda halep'te calismamistir:

    "the ottoman empire had yearbooks in which all the government officials were included. examination of these yearbooks has demonstrated that there was no official named naim bey in aleppo during the years in question." - kamuran gurun, the armenian file, p.238

    tekrar belirtmekte fayda var: "talat pasha telegrams" in duzmece oldugu akademik arastirmalar sonucunda sureyya yuca ve sinasi orel tarafindan ispatlanmistir.

    kisacasi; talat pasa, ermeni lobisinin calismalarina kurban gitmistir.
881 entry daha
hesabın var mı? giriş yap