3 entry daha
  • 1954 dunya kupasi icin en ilginc yilllardan 1idir.. turkiye ispanya yi baraj macinda roma da eleyerek dunya kupasina katilmistir. macin normal suresi 2-2 berabere bitmis ve o zamanlar uzatma olmadigi icin italyan seyircilerden franco isimli 1 cocuga kura cektirilmis ve turkiye finallerin yolunu tutmustur. grupta ispanyanin madrid de turkiye yi 4-1 yendigini ancak istanbulda 1-0 yenildigini ve o zamanlar averaj dikkate alinmadigi icin 2 takimin baraj maci oynadigini eklemek gerekir..

    dunya kupasi finallerinde ise grubumuzda kore. federal almanya ve macaristan bulunmaktaydi.. kore averaj takim olmustu, ayrica macaristan da federal almanyaya 8-3 gibi 1 skorla aci koymustu. (bkz: aci koymak) gruptaki maclar sonucunda macaristan direkt 1 ust tura cikmis, federal almanya ve turkiye ise aralarinda baraj maci oynamak zorunda kalmisti. (bu noktada federal almanyanin gruptaki normal macta turkiyeyi 4-1 yendigini belirtmeliyiz.) baraj macinda turkiye 7-2 ile hezimete ugramis ve dunya kupasindan elenmisti, tek tesellimiz kore yi 7-0 yenerek dunya kupasinda mac basina en yuksek gol ortalamasina sahip olan takimlardan 1i olarak bugunlere dek gelebilmemizdi.

    federal almanya yoluna devam etmis ve finalde, gruptaki macta kendisini 8-3 yenen macaristani 3-2 ile gecerek dunya kupasini kazanmisti..
211 entry daha
hesabın var mı? giriş yap