6 entry daha
  • batman comics "riddle of the human scarecow"'da (güz 1941 # 3) şöyle tanıtılır:

    "across the batman's horizon moves a new and terrible figure -- a fantastic figure of burlap and straw, with a brain -- cunning and distorted! who is this figure whose very ludicrous appearance inspires fear -- fear incarnate-- fear walking the streets of gotham city? it is that most terrible, most bizarre of all criminals --- the criminal all will learn to fear and call --- the scarecrow!!

    like a real scarecrow, he looms bold and frightening, scaring the fluttering inhabitants of the city! yet from the flock rise the winged-cloaked batman and robin to challenge and combat the eerie power of --- the scarecrow!"

    batman comics'te psikoloji profesörü jonathan crane, akademideki diğer profesörler tarafından partilere davet edilmeyerek dışlanan, orta yaşın üstünde, kalın ve kara kaşlı, gayet itici ve sevimsiz bir karakter olarak çizilir. korku üzerine yoğunlaştığı derslerde sergilediği - ateşli silahlar kullanmak gibi - fanatik tavırları yüzünden üniversitedeki işine son verilir. bu arada crane, hem yoksulluğu hem de korkuyu temsil eden korkuluğu kendine sembol olarak seçip para karşılığı insanları korkutmaya, korkutmak işe yaramazsa vurmaya başladığından işten atılmasına pek üzülmez. hazır kendini suça vermişken kütüphanelerden nadide kitaplar çalmayı da ihmal etmez. ayrıca, batman'i de epey bir madara eder. ilk karşılaşmalarında batman'i ağır yaralayarak gözden kaybolan scarecrow, ikinci kaşılaşmalarında robin yardıma gelmese batman'i neredeyse öldürecektir. batman'in ebleh kılık değiştirmelerini de asla yemez.

    batman begins'de ise jonathan crane/scarecrow'u irlandalı aktör cillian murphy oynamış ki 28 days later'dan sonra ailecek hastasıyız. bence murphy sayesinde scarecrow, beyaz perdedeki en yalın ama en etkileyici batman düşmanı olmuş. "would you like to see my mask?"
52 entry daha
hesabın var mı? giriş yap