9 entry daha
  • (bkz: joe gomez/@ceyar i kim vurdu)

    liverpool fc'de forma giyen 1997 (21) doğumlu genç defans isviçre çakısı.

    kariyerine stoper olarak başlayıp sol bekliğe evrildikten sonra, (bkz: jürgen klopp/@ceyar i kim vurdu)'un takımın başına geçmesiyle sağ bek olup çıktı.

    kopan çapraz bağlar (2015/16 - yaş 19), hemen ardından kopan aşil tendonu + sakatlık ardı gelen hamlaşma dönemi (2016/17 - yaş 20) derken koskoca iki sezon adamakıllı forma giyemeyedi.

    geçtiğimiz sezon başında ise (2017/18 - yaş 21) (bkz: nathaniel clyne/@ceyar i kim vurdu) sırtından ciddi bir sakatlık yaşadı ve sonrasında neredeyse tüm sezonu kaçırdı. böylece gazi joe gomez yeşil sahalara geri dönüş yapma şansı buldu. bu sefer sağ bekte olmak üzere, lig maçlarında tüm sezon (2017/18) boyunca bir diğer genco (bkz: trent alexander-arnold/@ceyar i kim vurdu)'la (20) eşit sürede rotasyonda oynadı. ancak avrupa'da rüya gibi bir sezon yaşayan liverpool fc'nin üst düzey tüm maçlarında (çeyrek final, yarı final, final*) formayı rakibi arnold'a kaptırdı.

    yaklaşık iki sene ayağına top değmedikten sonra aslanlar gibi yeşil sahalara dönmesi takdiri hak ediyor. ancak yaşadığı ağır sakatlıklar, daha da gençken vaad ettiği süperstar potansiyelini törpülemiş görünüyor. bir de bunların üstüne 2018 mayıs başında ayak bileğini sakatladığı için rusya 2018 dünya kupası'nı da kaçıracak eleman. çapraz bağlar, aşil tendonu, ayak bileği derken, anlayacağınız şu genç yaşında sakatlanmadık bir tek 'kulak arkası' kaldı elemanın. bu adamın sağlık masrafları yüzünden ssk çöktü; ihale ise kılıçdaroğlu'na kaldı. bunu da ingiltere'de bilmeyen yoktur.

    ---------- bonus ----------
    takımının detaylı incelemesi için bakınız;
    (bkz: liverpool fc/@ceyar i kim vurdu)
    ---------- bonus ----------
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap