2 entry daha
  • 1941 girit'in i$galinden sonra hitler, general student'e verilen buyuk kayiplar nedeniyle, havacilarin zamaninin doldugunu ve bir daha buyuk hava indirme operasyonlarinin duzenlenemeyecegini soylemi$tir. bu yuzden fallschirmjager tumenleri 1941 sonlarindan itibaren normal piyade tumenleri gibi i$ gormeye ba$lami$lardir. norvec, hollanda, belcika, yunanistan'da gosterdikleri inanilmaz ba$arilarda, muttefiklere ilham kaynagi olmu$ ve 1940'lar da muttefiklerde kendi hava indirme birliklerini olu$turmaya ba$lami$lardir.

    1941'den sonraki tek hava indirme gorevleri 26 askerin icinde bulundugu operasyon eiche* idi.

    fallschirmjager tumenleri 1941'den sonra buyuk capta hava indirme gorevleri gercekle$tiremedilerse bile, cephede inanilmaz ba$arilar gostermi$lerdir. buna en iyi ornek italya 1944'deki monte cassino sava$idir. bu guney cephesi di$inda dogu ve bati cephelerinde de sava$ sona erene kadar yer almi$lardir.

    ayrica normal fallschirmjager birlikleri di$inda, 2 adet ss-fallschirmjager taburuna da sahiptiler:
    ss-fallschirmbataillone nr. 500 ve 501.

    normal waffen ss egitimi di$inda havacilik egitimine de sahip olan bu iki tabur askerleri, tito'nun 1944 drvar'daki kacma giri$imini durdurma gibi ozel gorevlere de atanmi$lardir. ss-fallschirmjager askerlerinin uniformalari waffen ss kamuflaj ve renkleri haric normal luftwaffe askerlerininkindendi.

    ayrica ilgili olarak:
    (bkz: ju 52)
    (bkz: fg42)
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap