9 entry daha
  • gün geçtikçe fenerbahçe'nin, ali koç yönetiminde hocası olması kuvvetlenen teknik adam. salzburg ile başarılı bir sezon geçirdikten sonra leipzig'in başına geçeceği iddiaları kuvvetlenmişti fakat onun yerine ralf rangnick'in leipzig başına geçeceği konuşulunca fenerbahçe iddiaları iyice kuvvetlendi.

    benim de bir fenerbahçeli olarak beklediğim bu büyük değişimdeki en büyük faktörlerden biri olabilir. rb salzburg'daki gibi büyük scouting sistemleri kurulduğu takdirde marco rose aynı salzburg'daki gibi etkili olabilir. tabii ki bizim ülkemizdeki sabırsızlık problemi bu noktada baş gösterebilir. sabır isteyen bir sürece girilecek ve eğer ki rose, fenerbahçe'nin başına geçerse sabır gösterilmeli.

    kendisi salzburg'da 4-4-2 diamond şeklinde bir sistemle oynadı. oyunun daha çok göbekten, pres yapan bir şekilde çift santrforlu bir sistem. beklerin git-gel yapabilmesi bu noktada çok önemli. göbekten araya kaçırılan toplar, genç ve dinamik bir takım yapısı şart. elbette fenerbahçe kadrosu bunun için elverişli değil, büyük bir revizyon gerekiyor.

    sonuç olarak futbol dünyasında potansiyeli en yüksek olan hoca adaylarından birisi. fenerbahçe ile anlaşır mı bilinmez, anlaşmasa bile futbol arenasında adından çok söz ettireceği kesindir. ancak fenerbahçe ile anlaşırsa türk futbolunun da gelişmesi açısından büyük bir hamle olacaktır. çünkü rekabet ortamı herkesi gelişmeye zorlar.
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap