3 entry daha
  • "ghost dinleyen ünlüler" temalı bir kliple tanıtılmıştır (dinleyenler arasında kirk hammett, phil anselmo, matt shadows falan var).

    şarkı tam seksenler kafası, oynak, kıpır kıpır bir şey, diskoluk şarkı bile diyebilirsiniz hatta. sözlerine bakınca aşk şarkısı sanıp ghost böyle tatlış bir şarkıyı nasıl yazmış yav falan diyebilirsiniz (gerçi bu tarz şarkıları vardı, he is mesela) ama işin aslı birazcık daha farklı.

    prequelle albümü belli ki ölüm, kıyamet ve felaket temasını içeriyor (bkz: rats), (bkz: pro memoria). bu şarkı da farklı değil aslında, 1300'lü yıllarda vebanın kasıp kavurduğu bir avrupa hali. etrafınızdaki herkes patır patır ölüyor, sokaklar ve evler ceset dolu, kimin ne zaman gideceği belli değil ama herkeste bir kıyamet korkusu hakim.

    insanlar bu durumda evlerine kapanmak yerine kaderlerini kabul etmişler ve ertesi gün ölecekmiş gibi genelevlere, publara akın edip çılgıncasına içip sevişip dans etmişler. işte şarkı da onu anlatıyor.

    kısmen alakalı: (bkz: danse macabre)

    bu arada ertesi gün ölecekmiş gibi yaşamanın ertesi gün ölme ihtimalinizi artıran şeylerden biri olması ne kadar güzel bir ironi değil mi?
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap