2 entry daha
  • öncelikle polonya tümenleri ve almaya tümenlerinin çarpışmasından çok polonya atlılarıyla alman tanklarının savaşı olmuştur. sırtlan (?) stalin ile hayvan hitler arasındaki saldırmazlık anlaşmasının gizli bir planı olarak, stalin ve hitler, polonya’yı aralarında paylaşmışlardı. anlaşmaya göre, almanya, ülkenin batısındaki % 60’lık bölümü, rusya ise, geri kalan 40 ‘lık doğu bölümünü alacaktı. polonya tamamen yokolacaktı, ve öyle de oldu.

    savaşın sonucu :
    insanlık tarihinin en anlamsız yıkımı (bkz: 2. dünya savaşı) başladı. reich bütün dünyayı zaten çalınan anavatan toprağı olarak gördüğünden aldığı her toprak ona babasının malı gibi gelecekti.

    1930 büyük buhranından çıkış savaş endüstrisiyle çok hızlandırmıştır. nazi almanyasının savaşa gidişini kaçınılmaz olarak görmek tarihsel açıdan anlamlıdır. fakat ilk kıvılcım olarak polonyanın işgalinde saldırmazlık anlaşmasının rölü büyüktür. kanımca o komik bıyıklı herif önceden böyle bir fikir içerisinde değildi, o kadar otobanı o dönem almanyasındaki trafik sorununu çözmek için yaptığını düşünmüyorum.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap