1 entry daha
  • gaius, yani namıdeğer caligula'dan sonra roma imparatorlugu nun başına geçen imparator.

    efendim; caligula öyle bir aklıevveldi ki; öyle halk arasında bir nefret uyandırmıştı ki; onu öldürenler; hem çocuğunu hem de karısını öldürmüşlerdi. düşünebiliyor musunuz, caligula'nın amcası claudius perde arkasına saklanmıştı bu kinden payını almamak için.

    fakat saklandığı yerden çıkarılan claudius, ordugaha götürüldü ve burada imparator olarak selamlandı. kendisine bağlılık yemini edildi. augustus, pontifex maximus ile tribunicia potestas ünvan ve hakları verildi kendisine. böylelikle adı: tiberius claudius caesar augustus germanicus oldu.

    kendisine augustus ve tiberius tarafından fazlaca önemli görevler bahşedilmemişti. ancak caligula, amcasına iyi davranarak, i.s. 37 yılında onunla konsüllük görevini paylaşmıştı.

    ürkek ve çekingen ruh halinde bulunan bu adamın imparator olması ürkütücüdür. ve kendisini emniyet almak için, caligula'yı öldürenleri uzaklaştırdı. yeğeni caligula'nın heykellerini kaldırttı. ismini anıtlardan sildirdi. [roma'da düşene vurmak adettendir.] caligula tarafından sürgüne gönderilenler senatonun onayı ile geri çağrıldı.

    kanımca; tiberius'dan sonra, augustus'a en sadık kalan imparator; claudius'tur. zira; yenilik yapmaktan da geri durmamıştır. toplum üzerinde etkili yasalar çıkarmıştır. [augustus'un en büyük özelliği de budur zaten. ahlak yasaları cıkarmak!]

    claudius'la ilgili anlatılabilecek bir $ey de $udur; 3. karısı messalina kıskanç ve açgözlü biriydi. [genç seneca yı sürgüne yollayan da asıl bu kadındır.] imparatoru öldürüp yerine sevgilisiyle birlikte geçmek isteyen bu karı; planlar kurdu. imparator roma dısındayken, claudius'un sadık adamı narcissus durumu kavradı ve hem silius [messalina 'nın sevgilisi] hem de messalina'yı öldürttü.

    claudius; kendisine dogru düzgün bir eş bulamadı. 4. karısı agrippina daha belalı çıktı. önceki evliliğinden doğan nero'yu imparatorluğun başına getirmek için, claudius'u öldürmek istiyordu.

    nihayetinde mantar yemeğine [nasıl severim mantar yemeğini, köpek gibi severim.. bol salçalı olacak..] zehir katarak onu öldürdü.

    ve oğlu nero imparator oldu.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap