5 entry daha
  • tek seyrettigi televizyon dizisi yabanci damat olan, etrafina inanilmaz bir enerji sacan harika kadin.

    edit:
    bu entry'i 2005'te yazmışım. ya kısa ve sığ bir tanım olduğundan, ya yabancı damat popüler olmadığından ya da türkan hoca sevilmediğinden o zamandan beri zamanın ötesinde duruyor. varsın dursun.
    türkan hoca'yı hayatımda 3 defa gördüm. lise sondaydım tanıştığımızda. mükemmel bir okulda, mükemmel bir eğitim alıyor, mükemmel hocalarımdan "istediğin her şeyi olabilirsin, sen çok özelsin" destekleri ile büyüyordum. şanslı azınlıkta olduğumu türkan saylan'ın o zamanlar yeni yeni filizlenen çağdaş yaşamı destekleme derneğinde anladım, daaan diye. benim olanaklarımın onda birine sahip genç kızlardı esas özel olan ve o "olabileceğimiz her şey" , artık neyse o, ona ulaşmak için o kadar çok çalışıyorlardı ki kendimden utandım. ilk dersi farkındalık oldu bana. sonra 2005'te bir panelde karşılaştık. bende yarattığı farkındalığı hayata geçirmiş bir sivil toplum gönüllüsü olarak gururla dinledim bu sefer onu. bu sefer de dedi ki, tek seyrettiğim dizi yabancı damat, çünkü vakit çok değerli, onu saçma sapan şeylerle harcamamak lazım. vicdanım "bunu yapacağıma bir kitap okusaydım" diye sızlıyorsa, müsebbibi kendisidir. (bir de mina urgan, o da aynı şeyi söylemişti çok hoş bir dilde.) en son salı günü gördüm türkan hoca'yı. binlerce çocuğun hayatını değiştirmenin, ona ışık götürmenin güzelliğini anlatmaya kalemim yetmiyor. ışığın etrafında uçan pervaneler gibi onbinlerce insan uğurladı türkan hoca'yı.
    "tek seyrettigi televizyon dizisi yabanci damat olan, etrafina inanilmaz bir enerji sacan harika kadin" nur içinde yatsın.
1170 entry daha
hesabın var mı? giriş yap