13 entry daha
  • ne zamandır izlemek için boş zaman aradığım ve sonunda dün malum ortamlardan edinerek izleyebildiğim harika ve etkileyici 2017 yapımı animasyon film. karakter, mekan ve manzara çizimleri harika , renklendirme muhteşem, kızımız masal anlattığında araya giren animasyonlar ise ayrı bir güzel. hikaye afganistan'da, amerikan müdahalesinden kısa bir süre önceki zamanda geçiyor. fazla abartı ve ajitasyona girilmemiş(her ne kadar yukarıdaki bazı arkadaşlar aksini iddia etseler de ).ben hem filmi hemde kızımızın anlattığı masalın sonunu merakla, sonuna kadar, gözümü kırpmadan izledim. beni en çok etkileyen kısmı ise masalın sonu.
    --- spoiler ---

    masaldaki çocuğun kızımızın ağabeyi süleyman çıkması ve böylece süleymanın başına ne geldiğini öğrenmemiz.
    ''benim adım süleyman, annem yazar, babam öğretmen, sürekli birbirleriyle didişen iki kız kardeşim var. bir gün sokakta bir oyuncak gördüm. aldım. infilak etti.sonrasını hatırlamıyorum. çünkü bu benim sonumdu.''
    bunun üzerine, tüm öfkesi ve hızıyla süleymanın üzerine koşmakta olan demir zırhlı canavar filin(ne kastedildiği bize kalmış) zırhı parça parça dökülür ve normal etten bir file dönüşür. tabi fille beraber biz de(en azından ben de) o anda, zırhımızı düşürüp etten her insan gibi hüzünleniriz.
    --- spoiler ---
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap