8 entry daha
  • küba'yı abd'nin kumar, içki ve fuhuş cenneti yapmasına göz yuman devrik lideridir. öyle ki beyaz ırkın hegemonyası, kendi ülkelerinde yücelttiği etiğe, üçüncü dünya ülkelerinde gözlerini kapatır. adeta birer insan hakları abidesi olan memleketlerinde dokunamadığı on iki yaşındaki küçük kızlara ulaşmak için tayland, küba, çad gibi muhtelif ülkeleri mesken tutan bu kimseler için söylenmiş çok güzel bir söz vardır: "beyaz ırkın fantezisi, üçüncü dünya çocuk fahişesi!"
    işte tam da buna izin vermiş bir liderdir batista. zira ülkede yabancı sermayenin cirit atmasına izin vermekle, memleketi başka bir ülkenin meşru devlet erkanının yatırım yerine çevirmek arasında çok ciddi bir fark vardır. işte tam da bu yüzdendir ki türkiye'de ne bugün ne de bu günden önce, küba devrimi gibi bir devrimin yapılabilme olasılığı yoktur.

    fidel'in devrim ordusunun santa clara'daki başarısının ardından batista'nın, davetli olduğu bir partiyi terk ederek ülkeyi terk ettiği anlatılır. bu olay godfather 2'de çok gerçekçi işlenmiştir.

    --- spoiler ---

    salud!
    salud!
    salud!

    --- spoiler ---
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap