2 entry daha
  • gazi pasa'nin yillik iznini gecirmek icin turkiye ye gelen yakin arkadasi paris buyukelcisi fethi (okyar) beye biraz da emri vaki bir sekilde kurdurdugu omru sadece 3 ay 10 gun olabilmis firka.

    fethi bey bu partinin chf nin kendi icinden kurulmasi gerektigini onerse de gazi pasa ismet bey'in buna yanasmadigini soylemesi uzerine teklifi kabul etmistir. bunun uzerine fethi bey120 milletvekili istemis
    ismet bey den sadece 50 milletvekili veririz cevabini almistir. sonunda hep araci olacagini soyleyen gazi pasa ilk araciligini yapmis ve 70 milletvekilinde anlasilmistir.

    chf den alinan bu milletvekilleri genellikle ismet bey'le problem yasayanlardan secilmistir. buna ragmen parti degistirmek istemeyenler arasindan da fethi beyin bu yeni firkasina kaydirilanlar olmustur.

    sonra artik halk nasil bir doluysa kisa sure icinde cok buyuk kitlelere ulasmistir bu firka. olaylar buyumus chf binalari taslanmistir fethi bey'in bir mitinginde.

    yapilan ilk belediye secimlerinde chf nin secim yolsuzlugu yaptigi iddialarina ile birlikte scf 572 secim bolgesinden 31 inde basarili olmustur.

    zamanla artan bu gucu durdurmak zorunda hisseden chf turlu yollari deneyerek gazi pasa'yi yanlarina cekmeye calismistir ve yanlis haberlerle bunu basarmistir da.

    gazi pasa'nin destegini kaybettigini anlayan fethi beye ise sadece bu firkayi kapatmak kalmistir.
53 entry daha
hesabın var mı? giriş yap