5 entry daha
  • tedavizinde kullanılan cihaz "basıyor ciğere havayı" diye tarif edilmemeli. gözlük gibi düşünün, nefes almada bir sorun var, onu tamamlıyor. burnunuzun (veya ağzınızın, her neyse) içindeki havanın basıncını artırarak nefes almanızı kolaylaştırıyor. nasıl gözlük gözünüze ışık göndermiyorsa bu da ciğerinize "hava basmıyor".

    maske ve hortum çok rahat görünmese de kullanan için rahat: gözlük gibi. cihaza sgk 702 tl geri ödeme yapıyor, bu paraya bulabiliyorsunuz. ısıtıcı nemlendircisi de 150 liraya bulabiliyorsunuz. ısıtıcı ve nemlendirici işini gayet iyi yapıyor. ayrıca cihazın kendi filtresi var, ekstra filtreye gerek yok. yani ortamdaki havadan daha temiz bir hava alıyorsunuz aslında. cihaz sessiz çalışıyor. basınç çok yüksekse aparatlardan geçen hava ses yapıyor, maskede kaçak yoksa hiç de rahatız edici bir ses oluşmuyor. oluşacak herhangi bir ses de yanınızdaki için horlamadan daha kötü olamaz. hele apne sonucu olan horlamadan.

    uyku apnesi, kanınızdaki oksijen oranının uyku süresince düşük kalmasına sebep olan ciddi bir hastalık. günlük hayatınızı etkiliyor ve her uyuduğunuzda ölüm riski yaratıyor. kiloyla semptomlar artsa da kilodan kaynaklanmıyor çoğunlukla. hastaya "zayıfla" diyerek bir tedavi önerisinde bulunuş olmuyorsunuz. (sadece kilodan kaynaklandığını düşünelim, buna sebep olacak kadar kilo aldıysanız bunu 2-4 yıldan önce veremezsiniz, zaten apneniz varsa kilo da veremezsiniz.) o yüzden cihazın olumsuzluklarına odaklanmamak, hasta için kullanımını zorlaştırmamak ve tedavi motivasyonu kırmamak gerek.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap